tirsdag 6. juli 2021

1001 godnatthistorier - 670. Historien om Vetle Vekt

 

670. Historien om Vetle Vekt

-          Da Vetle Vekt var liten, hadde han store drømmer, sa fru Fantasia og satte seg ved siden av M.

-          Hva er en stor drøm, spurte M.

-          Når du er vekt, er store drømmer ikke annet enn drømmer som veier mange kilo. Vetle hadde hørt at det var fint å være med i De olympiske leker, og det var det han ville. Da visste han at han måtte bli større og tyngre.

-          Hva er De olympiske leker for noe rart?

-          Nå skal du høre. I det gamle Hellas for lenge siden drev folk stort sett og kriget og sloss mot hverandre. Når de hadde holdt på med det noen år, ble de slitne og leie og bestemte at de skulle ta en pause. Iallfall er det hva noen sier, men det var nok ikke helt sant. Det som er sant, er at en olympiade var de fire årene mellom de olympiske lekene.

-          Men var det ikke Vetle Vekt du skulle fortelle om?

-          Ja, det var sant. For at Vetle skulle kunne være med i De olympiske leker, måtte han være stor og tung. Han måtte være så tung at nesten ingen greide å løfte ham.

 

-          Mens andre som vil bli tyngre, må spise masse mat, spiste Vetle jerntabletter. For å kontrollere at han ble tyngre, kjøpte han en badevekt. Folk flest veier seg for å kontrollere at de ikke blir for tunge. For Vetle var det motsatt. Han ville legge på seg og helst så mye at ingen klarte å løfte ham.

 

-          Omsider var han så tung at han fikk lov til å være med i De olympiske lekene. Det var en stor dag for Vetle. Endelig skulle han bli løftet i en ordentlig konkurranse. Spørsmålet var hvem som skulle bli olympisk mester, var det den som løftet eller var det Vetle?

-          En kjempestor mann kom ut der hvor Vetle lå. Han så gruelig sterk ut med styrkebelte for å holde magen på plass.

-          Vetle var ikke helt sikker på hva han skulle gjøre da han ble løftet opp. Skulle han være med opp eller skulle han passe på at mannen mistet balansen slik at det ble han selv som vant?

 

-          Mannen pustet og stønnet og prøvde alt han kunne å få Vetle over hodet. Heldigvis gikk det ikke, og det ble Vetle som vant den olympiske gullmedaljen.

-          Den kvelden var Vetle fornøyd og la seg tidlig til å sove. Men først hadde han tatt en stor porsjon jerntabletter. Trodde han. Dessverre viste det seg at det var salttabletter. Vetle var laget av jern, og salt er det verste som fins for jern. Rustfinn Rust fikk overtaket og begynte å tære på Vetle som først ble brunrød. Så begynte han å miste vekt, og det varte ikke lenge før han begynte å flasse av i store flak.

-          Det var ikke mye å gjøre. Han ble lettere og lettere og helt ubrukbar for vektløfting, for ikke å snakke om for De olympiske leker. Den eneste trøsten var gullmedaljen som ikke rustet.

Rist, røst, rute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: