søndag 18. juli 2021

1001 godnatthistorier - 681. Historien om Bjørn Bjørnespinner

 

681. Historien om Bjørn Bjørnespinner

-          Har du tenkt over at alle dyr og insekter er forskjellige fra hverandre, sa fru Fantasia og satte seg på stolen ved siden av M. - All myggen som surrer rundt om kvelden er ulike de andre myggene.

-          Nei, sa M. – Når jeg skal sove, er jeg så søvnig at jeg bare sovner. Jeg tror ikke jeg tenker på noe i det hele tatt. Kanskje bare hva som vil skje i godnatthistorien i kveld?

-          Har du hørt om Bjørn Bjørnespinner?

-          Er det han som spinner den tykke pelsen til Brum Bjørn?

-          Det kunne nok vært slik, men han har nok fått navnet sitt fordi han har slik fin pels når han er larve.

 

-          Dessuten er han godvenn med Brum. Det har seg nemlig slik at Bjørn Bjørnespinner kryper ut av egget utpå sommeren en gang. Da rekker han ikke å vokse seg stor nok til å forpuppe seg før neste sommer. Derfor slår han seg ofte sammen med Brum Bjørn når Brum finner seg hi for vinteren. De har omtrent samme tykke pelsen og Brum synes det er helt greit å være sammen med noen hele vinteren.

-          De to kan jo ikke sove hele tiden inne i hiet. Når de ikke sover, prater de om løst og fast. Bjørn Bjørnespinner hører om Jeger BomBom som lurer i skogen hver vår når Brum kommer ut av vinterhiet. Det er enda bra at BomBom nesten aldri treffer det han sikter på, men man kan aldri vite, sier Brum. Når Ulf Ulv og Gaute Gaupe dreper sauer, er det ofte Brum som får skylden enda han bare tar en munnfull av de døde sauen han går forbi rett som det er.

-          Jeg skal hjelpe deg, sa Bjørn. – Bare vent til neste sommer når jeg kryper ut av puppen min og blir sommerfugl. Da kan jeg fly rundt omkring og se etter BomBom.

 

-          Får jeg øye på ham, skal jeg fly tilbake og si fra til deg.

-          Det høres fint ut, sa Brum. – Jeg liker ikke å skulle gå og være på vakt hele tiden. Kan du si fra hvor sauene går og beiter slik at jeg kan holde meg unna dem, vil det også være fint.

-          Og slik gikk sommeren. Brum holdt seg langt unna alt som het sauer takket være Bjørn Bjørnespinner. Da blåbærene ble modnet passet Brum på å klemme på noen av dem slik at Bjørn fikk deilig blåbærsaft å slikke i seg.

-          Så var det en ettermiddag de to var i blåbærskogen og forsynte seg. Begge to var opptatt med å få i seg mest mulig. De var så oppslukt av hva de holdt på med at ingen av dem oppdaget Jeger Bombom som kom luskende gjennom skogen.

-          Hadde det ikke vært for at BomBom brukte briller, kunne det gått riktig ille. Nå så Bjørn at det blinket i brilleglassene da BomBom begynte å sikte med DumDum Dunderbørse.

-          Bjørn fløy og satte seg på geværpipen slik at det var umulig for BomBom å se skikkelig. Det hjalp ikke hva han gjorde for å jage Bjørn bort. Til slutt så Brum Bjørn hva BomBom holdt på med og kom seg unna.

-          Etter den hendelsen holdt de to sammen resten av sommeren. Brum passet på å få med seg nye bjørnespinnerlarver før han krøp inn i hiet om høsten

Spinn, spann, spute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: