tirsdag 9. november 2021

1001 godnatthistorier - 792. Historien om Sirius Sirkel

 

792. Historien om Sirius Sirkel

-          Sirius Sirkel skulle gjerne fortalt litt om seg selv og opplevelsene sine, sa fru Fantasia og satte seg ved siden av M. – Det er bare det at Sirius er kjent for å holde tett. Når du ser på ham, skjønner du selv.

 

-          Det er ikke lett å komme inn i eller ut av en sirkel. Det er helt annerledes med trekanter, firkanter, femkanter og sekskanter som har hjørner.

 

-          Der er det helt tydelig at det er lett å komme ut gjennom hjørnene. Bortsett fra trekanten, går det an å trekke linjer fra hjørne til hjørne, og da får du mange andre figurer. Hvis du ikke har noe annet å gjøre en dag, kan du forsøke å telle hvor mange figurer du finner inne firkantene, femkantene og sekskantene.

-          Det skal jeg ta med meg på skolen, tror jeg. Da kan vi ha en konkurranse om hvem som kan finne flest figurer.

-          Noen ganger når han vil ha det moro, forvandler Sirius Sirkel seg til en kule og triller av gårde. Det er det ingen andre figurer som kan. Trekanter, firkanter og femkanter har forsøkt, men får det ikke til. De ender bare opp som tetraedere med fire flater, kuber med seks flater, oktaedere med åtte flater, dodekaedere med tolv flater og ikosaedere med tjue flater.

 

-          Men Sirius Sirkel har et problem med kuleformen når han forsøker å brette seg ut, for det går ikke i det hele tatt. Et dodekaeder med tolv flater går det an å brette ut og sette sammen igjen uten problem.

 

-          Sirius Sirkel er litt misunnelig på de andre. Han trøster seg med at ingen av de andre figurene får lov til å være med på fotballbanen. Selv er han plassert midt på banen, og grunnen til det, mener han selv, må jo være at han er mye viktigere enn alle de andre.

 

-          Når selve fotballkampen starter ligger det selvsagt en rund fotballkule inne i sirkelen. Det eneste som gremmer Sirius Sirkel da, er at fotballen er sydd sammen av femkanter og sekskanter. Slik burde det absolutt ikke vært.

 

-          Fotballer burde selvsagt vært laget av sirkler, men det er det ingen som har fått til av en eller annen grunn. Trøsten til Sirius Sirkel er at fem- og sekskantene blir sparket hele tiden under fotballkampen. Det kan ikke være noe trivelig. Selv ligger han stille og rolig midt på banen og er midtpunktet hver gang det er noe rart som heter avspark i begynnelsen av hver omgang og når noen har greid å sparke ballen i mål.

-          Sirius Sirkel har aldri egentlig forstått hva fotball går ut på. Tjue spillere løper etter hverandre hele tiden. I stedet for å sparke hverandre sparker de en ball, og det enda de ikke ser ut til å være venner i det hele tatt. Hver gang noen blir sinte på hverandre er det en som blåser i en fløyte.

-          Det beste er når fotballkampen er slutt. Da kommer noen og sørger for at Sirius blir like fin og rund som før. De gresstustene som er blitt sparket opp, blir lagt på plass igjen. Da er det fint å være Sirius Sirkel.

Sirk, sark, sute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: