fredag 19. november 2021

1001 godnatthistorier - 802. Historien om Lovise Loff

 

802. Historien om Lovise Loff

-          Jeg har nok hørt det, var det noen som sa inne i brødboksen på kjøkkenet.

Fru Fantasia satte seg ned ved siden av M.

-          Hvem har hørt hva, måtte M spørre.

-          Det var Lovise Loff. Hun er lei av at så mange sier hun ikke er sunn, sa feen.

 

-          Og så jeg som til og med er frøloff, sa Lovise til meg.

-          Det har jeg aldri hørt om før. Går det an å så loffefrø?

M så ut som et spørsmålstegn.

-          Hun er full av valmuefrø utenpå, svarte feen.

-          Åja.

-          La oss ta en titt i brødboksen og se om hun ligger og sover. Lovise har sikkert noe hun vil fortelle oss.

Lovise Loff var lys våken der hun lå ved siden av Knut Kneipp.

-          Jeg hørte nok hva dere snakket om inne på soverommet. Jeg er så lei av alt pratet om å være sunn. Knut Kneipp kan nesten ikke si noe uten å komme inn på at han er sunnere enn meg. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har forsøkt å stoppe ham med at det viktigste er pålegget som man får oppå seg. Blir Knut Kneipp brukt til rekesmørbrød med massevis av deilig pålegg, kan hende? Nei, der er det oss loff som må trå til. Knut er fornøyd om han får en skive med brunost, mens jeg gjerne blir pyntet med diverse pålegg, og kan hende får jeg en persillekvast på toppen også.

 

-          Jeg har forresten et bilde her i brødboksen, sa Lovise. – Hvis du ser nøye etter, kan du se at det er frøloff under alt pålegget. Jeg har forsøkt å vise det bildet til Knut Kneipp, men han ser selvsagt bare en annen vei.

-          Ellers kan jeg fortelle deg at Finn Fisker bestandig har med meg på fisketur om du skulle være interessert i å vite det.

-          Jeg trodde Finn Fisker hadde kneippbrød i matpakken sin?

-          Det stemmer nok, sa Lovise, - men i tilfelle han slipper opp for meitemark, så bruker han meg på kroken. Han ruller bare en liten loffekule og setter den på kroken. All fisk liker loff. Kneippbrød er umulig å fiske med. Kneippbrødkuler smuldrer opp med en gang de kommer i vann. Jeg vet ikke hvor mange fisk jeg har lurt på kroken for Finn. Det er nok derfor Finn gir meg både røkt ørret og røkelaks når han lager seg smørbrød. Røkelaks og eggerøre, det er noe jeg liker.

-          Det høres ikke ut som du får sove, sa M. – Er det noe jeg kan hjelpe deg med, tror du?

-          Du kan gjøre meg en tjeneste hvis du finner en plastpose. Den putter du Knut Kneipp inni og legger ham i fryseboksen. Du aner ikke hvor mye han snakker. Til og med når han sover snakker han i søvne. Hvis du i tillegg kan skrive på en lapp «Bare for loff» og klistre den utenpå brødboksen, ville jeg sette veldig pris på det.

-          Det skal jeg gjøre med en gang før jeg legger meg nå, svarte M.

Og slik ble det.

Loffite, loffate, loffute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: