torsdag 25. november 2021

1001 godnatthistorier - 808. Historien om Splint Spissmus

 

808. Historien om Splint Spissmus

-          Splint Spissmus trives som fisken i vannet, sa fru Fantasia og satte seg ved siden av M på sengekanten. – De fleste spissmusene holder til på land, men Splint er en vannspissmus og er en dyktig svømmer.

 

-          Når man er så liten som Splint, kan livet være farlig. Enten blir man spist eller så spiser man andre dyr og insekter. Livretten til Splint er småfisk. Han liker seg spesielt godt der hvor Bo Bekkeørret holder til. At Bo ikke er begeistret for Splint, sier seg selv. Ja, det har noen ganger gått så langt at Bo har svømt ned til Gjeddevann hvor Jorunn Gjedde holder til for å be om hjelp. Da pleier Splint Spissmus å holde seg unna flere dager, men snart er han tilbake igjen. Jorunn liker seg nemlig ikke i småbekker. Hun føler seg tryggest innimellom sivet i Gjeddevann.

-          En høstdag mens Splint lå på en stein og tørket pelsen sin i sola, kom Stein Stork flygende forbi. Stein var på vei til Afrika og spurte om Splint ville være med.

-          Jeg skal hilse fra Elvis Elefant, sa Stein. – Elvis har hørt at du og han kan hende er i familie selv om det skal være langt ute, og han hadde lyst til å hilse på deg.

-          Men hvordan skal jeg komme meg helt til Afrika, spurte Splint. – Du kan selv se hvor korte ben jeg har. Ikke kan jeg fly som deg heller.

-          Vil du bli med, så heng på, sa Stein Stork. – Du kan bare klatre opp og sette deg mellom vingene mine.

-          Det tok noen uker å komme helt til Afrika, for Stein måtte ta noen pauser av og til for å spise. Da slo han seg gjerne ned i nærheten av vann, noe som passet Splint Spissmus veldig bra. Hver kveld tok Splint seg en svømmetur. Etterpå la han seg til å sove under vingen til Stein Stork for å være sikker på å bli med når Stein tok til vingene neste morgen.

-          Nå må du holde deg godt fast, sa Stein – for i dag skal vi fly over Middelhavet helt til Egypt. Når vi kommer dit, følger vi en stor elv som heter Nilen. Hvert år pleier jeg å besøke pyramidene i Egypt. De er lette å kjenne igjen, og da vet jeg at jeg er på rett vei.

 

-          Stein Stork tok en runde over pyramidene for at Splint skulle se dem. Dessverre ble Splint så befippet at han glemte å holde seg fast. Derfor mistet han taket, men heldigvis greide han å nappe ut en liten fjær som han holdt fast i. Den virket som en liten fallskjerm. Da han kom ned, var han så heldig at han landet i Nilen.

-          Siden har ingen sett noe til Splint. Det som er sikkert, er at han aldri fikk besøkt sin fjerne slektning i Afrika, Elvis Elefant.

Splint, splant, splute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: