torsdag 14. april 2022

1001 godnatthistorier - 937. Historien om Sylvester Syklist

 

937. Historien om Sylvester Syklist

-          Bli med ut, så slår vi av en prat med Sylvester Syklist, sa fru Fantasia da hun kom inn til M. – Sylvester er en raring. Hvorfor gå når jeg kan sykle, pleier han å si. Kom, så går vi ut.

-          Går det an å sykle på en slik liggesykkel, sa M da Sylvester kom rullende.

 

-          Javisst går det an, sa Sylvester. – Og hvis jeg vil, kan jeg dekke hele sykkelen med en slags kåpe slik at jeg ikke blir våt om det kommer en regnskur. Da er det greiest å ha en sykkel med tre hjul. Det gjør det lettere å starte og stoppe. Som vi liggesyklister sier «Det finnes ikke dårlig vær, bare sure tær.»

-          Kan det ikke hende at du sovner når du ligger slik, måtte M spørre.

-          Det har aldri vært noe problem, svarte Sylvester. Det morsomme når jeg kommer på denne sykkelen, er at jeg treffer på så mange hyggelige folk og dyr. Hver gang jeg stopper for å ta en matbit, blir jeg omringet. Jeg husker godt da jeg syklet over fjellet på Hardangervidda. Da møtte jeg en saueflokk på flere hundre sauer som ble helt stumme. Vanligvis er det en breking uten like når mange sauer går sammen, men da de så meg, kom de ikke med en lyd. Mange kom til og med bort til meg og begynte å slikke både på sykkelen og på meg. Da jeg kom frem om kvelden, trengte jeg nesten ikke å dusje slik jeg vanligvis gjør.

-          Det hørtes vemmelig ut, sa M. – Å bli rundslikket av en hel flokk med sauer.

-          Det kilte litt, men eller var det greit. Det er slik som kan skje på langtur. Når jeg skal på korte turer, finner jeg ofte frem etthjulssykkelen min.

-          Finnes det sykler med bare ett hjul?

-          Javisst. Enklere sykler finnes ikke.

 

-          De krever litt mer trening for å holde balansen, men bare hjulet går rundt, er det ikke vanskelig i det hele tatt. Det fine med sykler med ett hjul, er at nesten ingen tyver stjeler dem. Tom Tyv har forsøkt flere ganger, men det har bare endt med knall og fall. Konrad Konstabel har fått tak i ham flere ganger, men måtte sende ham på sykehuset i stedet for i fengsel.

-          Hvilke planer har du nå, spurte M.

-          Nå har jeg tenkt meg på flere rundturer. Det er slik med oss syklister. Vi liker å sykle rundt. Jeg tror det er fordi sykkelhjulene er runde. Eller kan hende det er fordi vi treffer på mange trivelig rundballer langsmed veiene. Noen kaller dem for traktoregg, men det liker ikke Rune Rundballe.

 

-          Rune har flere ganger spurt om han ikke kan være med når jeg sykler forbi, men jeg svarer bestandig at det er nok best at du ligger der du ligger. Det er mye rart som ruller på veiene, og jeg tror ikke det er noe som heter rullesertifikat, sier jeg til ham.

-          Har du sykkelsertifikat, spør Rune da, og jeg må svare som sant er at det har jeg ikke. Det er ingen som har sykkelsertikat.

-          Hvordan kan du sykle da? Kan du sykle, kan vel jeg rulle, sier Rune.

-          Men nå må jeg sykle videre, sa Sylvester Syklist. Skal jeg komme gjennom runden min før det blir mørkt, må jeg dra nå.

Sykkelit, sykkelat, sykkelute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: