søndag 24. april 2022

1001 godnatthistorier - 946. Historien om Tom Tomatketsjup

 

946. Historien om Tom Tomatketsjup

-          Tom Tomatketsjup er en raring, sa fru Fantasia og satte seg på stolen ved siden av senga til M.

-          Hvorfor det, spurte M.

-          Han undrer seg over de rareste ting. Ofte spør han seg selv hvorfor han heter Tom når han er full av ketsjup. Han er jo ikke tom i det hele tatt.

-          Han står forresten i Kjølv Kjøleskap, sa M. – Kanskje vi skal hente ham ut og snakke med ham?

-          Det var en god idé, sa feen.

Dermed gikk de inn på kjøkkenet.

-          Hva skal dere, spurte Kjølv.

-          Vi skal bare snakke med Tom Tomatketsjup, svarte M.

-          Han må ikke være ute i varmen alt for lenge, sa Kjølv. – Jeg har sett at han allerede har gått ut på dato. Han skulle vært tom for lenge siden. Men la gå. Han kan komme ut på en liten skål.

 

M fant frem en liten skål og dunket lett i bunnen av ketsjupflasken før Tom rakk å reagere.

-          Hva gjør jeg her, spurte Tom Ketsjup. – Er Pøbel Pølse i nærheten? Jeg kan verken se ham eller Senko Sennep. Jeg liker ikke å være alene. Det er helt greit inne i ketsjupflasken, men her på en helt vanlig hvit skål?

-          Er det ikke bedre å komme ut enn å være inne i ketsjupflasken hele tiden, da?

-          Jeg vet ikke helt, sa Tom. – Den gangen jeg var en helt vanlig tomat, var jeg litt engstelig der jeg hang sammen med alle de andre tomatene. Ingen av oss visste hva som skulle skje. De som var grønne, bekymret seg ikke, men vi som hadde en kledelig rødfarge engstet oss litt. Vi hadde jo sett hva som hendte med de som var overmodne. De falt bare ned, og så kom Ronny Råte, og dermed var det slutt.

-          Ronny Råte har jeg hørt om før, sa M. – Jorunn Jordbær var ikke begeistret for ham.

-          Heldigvis ble vi som begynte å bli overmodne, høstet før vi falt ned. Det er nok derfor jeg liker meg best inne i ketsjupflasken. Her jeg ligger på denne skålen, vet jeg ikke hva som kan hende. Da er det tryggere å gå ut på dato.

-          Jeg har hørt at noen har ketsjup som har gått ut på dato for flere år siden. De sier den er nesten like god som ny.

-          Det har jeg også hørt, sa Tom Tomatketsjup. – Mange sier at det med å gå ut på dato, er bare tull. Det er greit at det står best før en eller annen dato, men det burde stått god etter den samme datoen, sier de. Akkurat nå vil jeg forresten tilbake i flasken min. Jeg føler at det ikke er helt trygt på denne skålen. Jeg hørte akkurat at det var noen som mjauet i nærheten. Det skulle vel aldri være Kari Katt? Når hun er sulten, er hun ikke å stole på. Jeg har hørt av de andre i kjøleskapet at hun går rundt og slikker på alt som går an å spise.

-          Vær ikke redd, sa M. – Nå skal jeg finne en teskje og sørge for at du kommer inn i flasken din igjen.

Flisk, flask, flute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: