lørdag 11. januar 2020

1001 godnatthistorier - 157. Historien om Regina Regnklegg


157. Historien om Regina Regnklegg
-          Hva er det for noen blemmer du har på huden, spurte fru Fantasia da hun satte seg ved siden av M.
-          Jeg fikk dem på stranda i dag. Mens jeg satt i vannkanten, var det noe som stakk meg. Det gjorde ordentlig vondt og så klødde det etterpå.
-          Det var nok Regina Regnklegg som var på ferde. Hun sniker seg rundt og flyr så stille at vi knapt kan høre henne. Plutselig sitter hun der og biter til. Hvis du blir bitt, er det lurt å legge på et eddikomslag så raskt som mulig. Eddik nøytraliser giften i bittet slik at det slutter å klø. Husk å si det til mamma og pappa når dere skal på stranda neste gang, at de må ha med seg en liten flaske bordeddik, plaster og bomullsdotter.

-          Regina har vinger som hun legger bak på ryggen. På vingene har hun grå flekker. Når hun flyr, ser hun ut som en vanlig flue bare at hun flyr litt saktere. I gamle dager trodde folk at hun varslet regn. Derfor kalte de henne for regnklegg. Det som er sikkert, er at Regina Regnklegg liker varmt og fuktig vær, slik som det ofte er på stranda en god sommerdag.
-          Regina og Blondie Blinding er gode venner når det er mange mennesker på stranda. Da er det ingen kamp om å finne noen å bite. Et raskt lite bitt og de har samlet blod nok til å legge flere egg.
-          Regina er litt misunnelig på Blondie fordi hun har slike vakre øyne.

-          Heldigvis er ikke Blondie like flink til å snike seg innpå folk som Regina. Hun flyr og vimser omkring fordi hun tror at hun tar seg ut. Regina er mer målbevisst og rett på sak. Derfor er det ikke så ofte at hun blir klasket. Å bli klasket er ikke morsomt. Som regel er ikke klasket så veldig hardt, men vondt gjør det likevel.
-          Da har Regin Regnklegg det mye enklere. Han biter ikke noen i det hele tatt og er virkelig en grei gutt. Det eneste han driver med hele sommeren, er å fly fra blomst til blomst og suge i seg nektar.

-          Regina spiser også nektar når hun har anledning til det. Humler og bier liker ikke at kleggene kommer i matfatet deres og forsøker å jage dem bort. Det greier de rett som det er, men Regina og Regin setter seg bare i gresset like ved. Det er mat nok til alle, så ingen av kleggene forstår hvorfor biene og humlene skal være så irritable.
-          Regina tenker at det kan være at de har problemer i kuben hjemme. Når det er titusener av bier som skal leve sammen, kan hun forstå at det må bli krangling og uvennskap av og til.
-          Regina setter virkelig pris på at hun er en regnklegg. Det er et fritt og enkelt liv. Det er ikke slik som hos biene hvor alle må være hjemme ved solnedgang og ikke får lov til å gå ut før sola står opp.
-          Spennende er det også å være regnklegg. Regina vet ikke hvor mange ganger hun nesten er blitt klasket, men det er mange. Av erfaring vet hun at det aldri er lurt å sette seg på samme menneske mer enn en gang. Ofte er de flere klegg på stranda. Da gjelder det å ha øynene med seg og se hvem som klasker. Dem må hun holde seg unna.
-          Det beste er små barn som sitter alene og leker i vannkanten. De er så opptatt av det de holder på med at klasket først kommer når hun har fløyet sin vei.
-          Når Regina er på stranda på gode sommerdager, er det bare så det klør i munnen hennes. Hun skjønner ikke at foreldrene ikke passer bedre på barna sine, men det er greit nok. Et klask av en voksenhånd kan være livsfarlig, selv for Regina Regnklegg.
Klegg, klagg, klute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: