søndag 12. januar 2020

1001 godnatthistorier - 158. Historien om Magda Melkeglass


158. Historien om Magda Melkeglass
-          Vet du hvem som venter på deg i morgen tidlig når det er frokost, spurte fru Fantasia og så seg om etter et sted å sitte.
-          Nei, svarte M. – Hvem kan det være?

-          Det er Magda Melkeglass. Hun er glad hun bli tatt ut av skapet hver eneste dag. Det er ikke alle glassene som er så heldige. Noen av dem står ubrukt nesten hele tiden. Magda vet at de er litt lei seg der de bare står og tar seg ut. Eller tror at de tar seg ut.  De finere glassene har svært lite å gjøre annet enn å snakke sammen. De forsøker å heve seg over de enkle glassene. Det må jo bære en grunn til at glassene er ordnet hver for seg i skapene, mener de. Vinglass og konjakkglass står for seg. Krystallglassene holder seg også samlet; de liker å klinke borti hverandre, for da blir det slik en fin ringelyd.
-          Magda sier ikke nei takk til en slurk vann av og til, men det er melk hun liker best. Hun og Melker Melk er bestevenner. Melker har bestandig så mye å fortelle. Helt annerledes enn Vaiva Vann som bare kommer ut av springen.
-          Magda Melkeglass er gjerne den første som kommer på frokostbordet. Hun er en ordentlig morgenfugl. Hun klirrer når hun blir tatt ut av skapet for å vekke alle de andre. Inne i kjøleskapet ligger de fleste og sover om morgenen. Det er sikkert fordi det er så kaldt. Magda har vært der inne av og til; hun grøsser bare ved tanken.
-          Hver eneste morgen er Magda spent på hva hun får i seg. Blir det helmelk, lettmelk eller skummet melk? Det er egentlig ett fett for henne, men hun liker helmelken mest – den er liksom litt rundere på smaken. Skummet melk er ikke annet enn vann med melkefarge, mener Magda. Men hver sin smak, sier hun.
-          Surmelk går også an, men den renner ikke så lett ut av glasset. Sjokolademelk er en av favorittene til Magda, men ikke hver dag. Å hete Sjokolademelkeglass blir liksom litt for tungt å si, synes hun.
-          Magda Melkeglass vet hvorfor hun er laget av tykt og solid glass. Det kan bare være fordi det er så mange som er trøtte om morgenen. De ser ikke helt klart og det blir mye skumping på frokostbordet. Noen ganger er hun blitt mistet i gulvet, men hittil har det gått bra hver eneste gang.
-          Det fine med å være melkeglass er at hun opplever så mye. Hun kan jo brukes til alt. Helt annerledes enn de såkalt finere glassene som bare blir fylt opp med det samme hver eneste gang.
-          På lørdager hender det rett som det er at Magda får besøk av Connie Cola. Da kommer også gjerne Melker Melkesjokolade som elsker å si at han er en ekte melkesjokolade. Hver eneste gang må han si at han er ekte. Magda lurer på hvorfor. Det går jo ikke an å være en annen enn den du er. Hvorfor skal noen bestandig fremheve at de er ekte? Heldigvis er det ikke hver lørdag det er melkesjokolade i godteriskålen.
-          Det fine med å være et ganske enkelt melkeglass, er at du blir brukt, mener Magda. Hva er bedre enn å bli løftet opp av to små barnehender og bli drukket av?
-          Magda er sikker på at hun er det lykkeligste glasset i skapet.
Drykk, drakk, drute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: