mandag 13. januar 2020

1001 godnatthistorier - 159. Historien om Reidar Regnbue


159. Historien om Reidar Regnbue
-          Så du den fine regnbuen i dag, sa fru Fantasia da hun flyttet på dynen før hun satte seg ned.
-          Ja, svarte M. – Den gikk ned et sted oppe ved Oftenåsen. Noen ville at vi skulle gå dit for å se om vi fant en krukke med gull, men da vi gikk ut for å lete så flyttet regnbuen seg litt hele tiden.
-          Reidar Regnbue er en luring slik. Han er ikke lett å få tak i. Men det skal han ha, at det ikke er noen andre som har slike fargerike klær som han.

-          Den eneste som kan slå Reidar Regnbue når det gjelder fargeprakt må være Perlemon Perlemorsky.
-          Reidar er litt misunnelig på Perlemon og mener at Perlemon har stjålet fargeprakten sin. Hvordan kan det ellers ha seg at når Reidar går og legger seg, så lyser Perlemon høyt der oppe på kveldshimmelen?

-          Reidar Regnbue har to bestevenner. Det er Regin Regndråpe og Solfrid Sol. Hadde det ikke vært for de to, ville Reidar aldri kunnet vise seg på himmelen. Det er når det er solregn at Reidar gjerne kommer frem fra det hemmelige skjulestedet sitt.
-          Ingen vet hvor Reidar Regnbue gjemmer seg når han ikke lyser opp på himmelen. Ikke vil han fortelle det selv heller. Man må ha noen hemmeligheter, mener Reidar. Bare tenk på alle julegavene under juletreet. Hadde det vært noe morsomt om du hadde visst hva som var inni alle pakkene før du pakket dem ut?
-          Reidar Regnbue er som sagt litt misunnelig på Perlemon Perlemorsky. Ikke på grunn av fargene som han har stjålet fra Reidar. Reidar vet at Perlemon ikke kunne greie å lage slike fine farger selv. Nei, det er fordi Perlemon kan bøye og vri seg i alle retninger. Reidar Regnbue har prøvd alt han makter, men det er helt umulig å være noe annet enn en bue. Ingen kan hjelpe ham med det.
-          Egbert Egg har forsøkt å trøste ham rett som det er.
-          Bare se på meg, sier Egbert. – Jeg kunne ønske jeg kunne ha fasong som en terning.

-          Bare tenk på hvor mye lettere det hadde vært å stable meg da. Jeg har diskutert saken med Hønhild Høne, men hun protesterer bestandig.
-          Hvordan skal jeg greie å legge firkantegg, sier hun. – Det er jo klart som et egg at egg ikke kan være annet enn eggformete.
-          Og det er jo hun som bestemmer siden det er Hønhild som legger eggene.
-          Men hvem er det som bestemmer at jeg skal være en bue, forsøker Reidar Regnbue å si.
-          Det må være Solfrid Sol sin skyld, mener Egbert. – Hadde ikke Solfrid vært rund, så ville heller ikke du vært det.
-          Jeg er helt sikker på at det er best å være rund, forsøker Egbert Egg å trøste Reidar Regnbue. – Du er den samme hele tiden. Tenk på Perlemon Perlemorsky. Ingen vet egentlig hvem han er, bortsett fra at han har fine farger. Han forandrer seg hele tiden, og plutselig så er han borte.  
-          Det er annerledes med deg. Du kan flytte deg frem og tilbake, men du er likevel den samme hele tiden. Alle kjenner deg og alle liker deg. Se, der er regnbuen, sier alle. Så vakker den er.
-          Verden ville vært et mindre fargerikt sted uten deg.
-          Hvor er det forresten du gjemmer gullet ditt, spurte Egbert Egg med ett. – Jeg har bestandig ønsket å kunne være et gullegg.
-          Det var rett før svaret glapp ut av Reidar Regnbue, men så tok han seg i det og holdt hånden for munnen.
Glepp, glapp, glute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: