søndag 19. januar 2020

1001 godnatthistorier - 165. Historien om Moltke Molte


165. Historien om Moltke Molte
-          Til julaftens middag er det mange som har moltekrem til dessert, sa fru Fantasia og satte seg ved siden av M.
-          Det har jeg også spist noen ganger, svarte M. - Men jeg syntes ikke det var noe særlig godt.
-          Ja, det er mange barn som mener at Moltke Molte er litt sterk på smaken. Det er nok derfor han blir blandet ut med krem, noen ganger så mye krem at det er vanskelig å finne ham igjen i alt det hvite.
-          Krestian Krem er ikke særlig begeistret for Moltke Molte. Krestian synes han er hovedpersonen på julaften. Krestian Krem startet livet sitt som ekte kremfløte og var veldig fornøyd med å være akkurat kremfløte.
-          Inne i kjøleskapet hadde alle sammen det kjølig og godt. Alle trodde at dette livet skulle være, men alle ting har en ende.  Særlig rett før jul. For Krestian tok det behagelige livet slutt da han ble helt opp i en bolle og pisket i en kjøkkenmaskin. Det gjorde ganske så vondt å bli slått slik. Før han visste ordet av, var han en helt annen. Han var luftig og lett og kunne ikke renne slik som den gangen han var kremfløte. I grunnen var han ganske fornøyd med å være blitt krem. Han var blitt mye større enn før og tenkte at slik er det å bli voksen.
-          Inne i kjøleskapet hadde han stått ved siden av Moltke Molte. Siden Krestian Kremfløte hadde korken på, nedlot han seg ikke til å åpne munnen. Dessuten luktet det litt surt av Moltke enda han hadde lokket på i glasset der han bodde.
-          Av Krestian luktet det bare fløte, og det lukter knapt noen ting.
-          Moltke brydde seg heller ikke om Krestian Kremfløte. Der han stod i kjøleskapet drømte han om den gangen han stod i blomst på moltemyra.

-          Om nettene var det noen ganger nesten like kaldt som i kjøleskapet. Heldigvis holdt Fredrik Frost seg høyere opp i snaufjellet. Fredrik kunne bite ganske kraftig når det var klar himmel om nettene.
-          Denne sommeren hadde Moltke og familien hans klart seg fint. Alle blomstene var riktignok ikke blitt til kart, men myra var likevel ganske så gul når man la seg ned for å se.

-          Moltke hadde hørt at noe skjedde ute på kjøkkenet etter at Krestian var blitt tatt ut, men han visste ikke hva. I stedet drømte han om fine sommerdager i fjellet. Rett som det var kom folk forbi og beundret ham og familien hans. Han hørte de skulle komme tilbake senere når bærene var blitt gule.
-          Det var familien Reinertsen som var de heldige og fikk fylt opp med molter i bøtter og spann. Moltke rødmet av glede da han ble lagt på toppen av et spann.

-          Det var trivelig ikke å være alene. Fra spannet hadde han den fineste utsikt man kan tenke seg.
-          Plutselig ble han vekket fra drømmen, og det kom nesten som et sjokk da han ble helt opp i Krestian Krem. Han fikk knapt puste nede i kremen. Heldigvis maktet han å karre seg opp til toppen av bollen slik at han fikk luft og kunne se seg om. Han fikk nesten panikk der han lå i alt det hvite.
-          Karsten Kaffekopp som stod på bordet like ved siden av ham, greide å roe ham ned. Alt er en overgang, sa Karsten. – Jeg har vært med på dette mange ganger før. Moltekrem er den fineste desserten som finnes, mener folk.

-          Du kan bare ta det med ro. Alt vil bli bra til slutt. Jeg husker selv da jeg var ny og ikke visste hva som skjedde på julaften. Jeg glemmer ikke da jeg ble helt full av Kaftein Kaffe. Han var skoldende varm, og hadde jeg kunnet skrike, så hadde jeg gjort det.
-          Er du heldig, blir du kjent med Kari Krumkake også. Hun er en trivelig jente selv om jeg personlig synes at de vitsene hun forteller for å muntre oss opp, er veldig tørre.
-          Men nå kommer visst julemiddagen inn på bordet, sa Karsten Kaffekopp. – Da må vi være stille.
Still, stall, stute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: