fredag 15. mai 2020

1001 godnatthistorier - 274. Historien om Smurf Smør


274. Historien om Smurf Smør
-          Han jeg vil fortelle om i kveld er en du treffer hver eneste dag uten å tenke på hvem han egentlig er, sa fru Fantasia og satte seg ned på en krakk ved siden av senga til M.
-          Jeg vet hvem du tenker på, tror jeg. – Det må være Tørres Tannbørste?
Fru Fantasia ristet på hodet.
-          Da er det Carl Colgate?
Ny hoderisting.
-          Jeg kan like godt si det. Han er en kjenning av Melker Melk og heter Smurf Smør.
-          Åja, det er han som er så opptatt av at han er ekte meierismør.

-          Det er nok derfor han er pakket inn i gullpapir, sa feen. – De som har ekte i navnet sitt synes de er litt spesielle og liker å skille seg ut. Jeg tenker på Holger Honning og Juul Geitost som liker å kalle seg ekte honning og ekte geitost.
-          Når Smurf Smør blir pakket ut av gullpapiret, hender det at han blir lagt i en smørskål.
-          Det er greit nok, synes Smurf selv om han ikke liker det. Da er det bestandig noen som lager groper i smøret når de forsyner seg, og det er ikke annet enn vemmelig. At folk aldri kan lære å skrape av smøret slik at det er en fin og jevn overflate hele tiden?
-          Nei, får Smurf Smør det som han vil, vil han bli formet til riflete smørkuler. Da forstår alle at det er noe spesielt med akkurat ham. Det skjer aldri med Margaret Margarin eller Breiulf Bremykt. De to må fint finne seg i å være i plastboksene sine enten de vil eller ikke.
-          Og hvem andre er det som får lov til å være persillesmør og bli kjent med Nyrdis Nypotet? Petra Persille gleder seg helt fra hun spirer til å treffe Smurf Smør. Persillesmør kan brukes til mye, men det er mest stas med nydelige Nyrdis. Hun er så fin på det at skallet er like tynt som den fineste silke.
-          Det er som et lite familietreff når også Torstein Torsk er å finne på middagstallerkenen. Utrolig hvor mye de har å snakke sammen om når de ligger der ved siden av hverandre.
-          Smurf skulle ønske at Smyril Smørbukk kunne være der også, men han får aldri tillatelse til å komme på middagsbordet. Noen mener at Smyril ikke er sunn og derfor bare får lov til å være på bordet når det er lørdag kveld. Smurf forsøker å trøste Smyril med at mange mente at heller ikke ekte meierismør var sunt for noen år siden. Plutselig var det helt motsatt og han ble helt utsolgt i butikkene. Din tid kommer nok. Jeg er helt sikker på at Nyrdis godt kunne tenke seg å bli kjent med en så søt og kjekk fyr som deg.
Karamell, karamall, karamute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: