mandag 18. mai 2020

1001 godnatthistorier - 276. Historien om Ronny Rosin


276. Historien om Ronny Rosin
Fru Fantasia satte seg ned ved siden av M etter å ha laget fothus av dyna.
-          Hvem skal du fortelle om i kveld, spurte M. Hun var nysgjerrig som vanlig.
-          Det må bli om Ronny Rosin denne kvelden. Da jeg traff på ham i en rosinbolle tidligere i dag, ba han så tynt om han ikke kunne bli med i en godnatthistorie.
-          Nesten alle andre jeg vet om har vært med i historiene dine. Hvorfor blir jeg holdt utenfor? Til og med Bolla Bolle har kommet med enda han er en fersking. Hvor lenge er det blitt bakt boller? Jeg bare spør. Vi i rosinfamilien er mye, mye eldre.

-          Det er jo lett å se, så rynkete og tørre vi er. Helt annerledes enn Bolla Bolle. Jeg har hørt av besteforeldrene mine at vi egentlig er adelige og stammer fra den berømte von Druefamilien. Noen mener at von Drueslekten er hele åtte tusen år gammel og stammer fra et land som heter Georgia. Siden den gangen har familien spredt seg over store deler av verden hvor det er varmt om sommeren.
-          Vi i rosinfamilien er omtrent like gamle, kan hende eldre. Det mener iallfall vi rosiner selv om druene er uenige i akkurat det. Særlig Dagny Drue blir sur når vi diskuterer hvem som er eldst.
-          Det er mange som er glad i oss rosiner. Vi får være med å turer til fjerne strøk fordi vi er så næringsrike og holdbare. Rett som det er treffer jeg på Duddel Daddel som også liker å reise rundt i verden.

-          Duddel ligner på en forvokst rosin, mener nå jeg. Duddel Daddel sier at jeg aldri er blitt voksen, men det bryr jeg meg ikke om.
-          Fordi jeg er så liten, har jeg fått være med til Mount Everest mange ganger som reserveproviant.

-          Det var en kald fornøyelse å være med opp til toppen. Heldigvis slapp jeg å gå selv, men fikk sitte på inne i en jakkelomme. Det var jeg glad for i den sure og kalde vinden på toppen. Noen av oss rosiner ramlet ut av posen vi lå i, og de tror jeg ble liggende der oppe. Iallfall hørte vi andre ikke noe mer fra dem.
-          Etter slike opphold i høyden blir vi rosiner veldig spreke. De av oss som ikke blir spist på slike fjellturer, pleier å delta i rosinmaraton som blir arrangert i Korint i Hellas.
-          Korinter er små rosiner som løper mye raskere enn oss rosiner. Vi rosiner mener at de burde konkurrert i en egen klasse, men det er korintene helt uenige i.

-          Vi rosiner har protestert mange ganger, men det er jo egentlig ikke så viktig. Det som gjelder er å delta, ikke å vinne.
-          De av oss som ikke deltar i maratonløpet sitter på tribunen sammen med Bolla Bolle og ser på.
Rosin, rosan, rosute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: