tirsdag 19. mai 2020

1001 godnatthistorier - 277. Historien om Birger Biff


277. Historien om Birger Biff
Fru Fantasia snuste i luften da hun satte seg ned på sengekanten ved siden av M.
-          Lukter jeg stekt biff med løk, spurte hun.
Hun snuste flere ganger.
-          Jo, så sannelig. Her har Birger Biff vært på ferde. Sammen med Lørris Løk. Min santen tror jeg ikke at Marvil Mandelpotet også har vært sammen med dem. Stemmer det?
M nikket.
-          Den Birger, den Birger. Han har sannelig problemer for tiden. Han var nesten på gråten da jeg snakket med ham sist. Det er ikke lenge siden, sa Birger, at kunne folk si når noe gikk i orden, at saken var biff. Det har de nesten sluttet med.

-          Kan det være at jeg ikke ser særlig delikat ut, lurer jeg på. Eller kan det være at mange mener jeg ikke er sunn nok? Jeg smaker akkurat det samme som jeg har gjort hele tiden folk har hatt meg på middagsbordet. Lørris Løk og Marvin Mandelpotet kan heller ikke forstå hvorfor de ikke lenger ser meg på Tallak Tallerken så ofte som før.
-          Særlig Lørris savner meg. Biff med løk hørte liksom sammen selv om vi aldri egentlig ble enige om hvem som var hovedpersonen når vi lå på Tallak Tallerken. Vi ba Marvin Mandelpotet om å være dommer, men det eneste han gjorde når han kom sammen med oss, var å breie seg slik at det knapt nok ble plass til meg. Det ble ikke bedre da Sara Saus blandet seg inn og sauset oss inn slik at det knapt gikk an å snakke.
-          Ørens lyd ble det først når Teitill Tyttebær kom, den sure fyren. Han klasket i Tallak Tallerken og sa at nå fikk det være nok. Like etter kom Knill Kniv og Gabriel Gaffel og kranglingen fikk en brå slutt.
-          Birger Biff er lei seg fordi det er så mye som forandrer seg. Før var han kongen i kjøttdisken den gangen da butikkene reklamerte med kjøtt- og fetevarer. Den tiden er slutt. Først forsvant fetevarene. Alt kjøttet skulle være magert for å få innpass i kjøttdisken. Før kunne Svint Svinekotelett ha en fettrand så tykk som bare det uten at noen sa noe. Stekt flesk var vanlig kost.
-          Alle i kjøttdisken er enige i at de ikke forstår utviklingen. Før var folk stort sett tynne, og det var ikke noe problem å spise fet mat. Da det fete kjøttet forsvant, ble folk fetere og fetere, og ingen skjønte noen ting.
-          Heldigvis er kjøttdisken fremdeles ikke forsvunnet i mange butikker. Bedre restauranter har stadig saftige biffer på topp i menyen, og det er faktisk bedre å være Birger Biff nå enn før. Birger møter rett som det er nye og gamle venner. Ta bare Ragnfrid Ramslauk.

-          Hun var populær før, akkurat som Birger Biff. Nå har hun kommet tilbake på gourmetrestauranter sammen med mange andre matplanter.
-          En gammel, god venn er Tim Timian. Ikke noe er bedre enn et lett dryss med friske timianblader.

-          Birger sier ikke nei takk om Tim tar med seg noen blomster heller. Selv om livet ikke er hva det var i kjøttdisken, er Birger Biff fornøyd. Når alt kommer til alt, er det noe av det viktigste enten man er biff, timian eller noe helt annet.
Biff, baff, bute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: