mandag 3. mai 2021

1001 godnatthistorier - 609. Historien om Nette Nettbrett

 

609. Historien om Nette Nettbrett

-          Nå har Nette Nettbrett ventet lenge på å besøke deg, sa Fru Fantasia og flyttet på hodeputen før hun satte seg ved siden av M. – Hun er litt sur fordi hun ikke har fått være med i godnatthistoriene slik som Ivar iPad og Mona Mobil.

-          Jeg husker du fortalte om Ivar iPad for lenge siden, men du fikk jo aldri fortalt noe særlig om Ivar. Det var så mye annet som dukket opp.

-          Nå er iallfall tiden kommet for å fortelle om Nette Nettbrett. Det rare med Nette er at hun bare er blitt tynnere og tynnere etter som årene har gått. Det er visst noe som ligger i tiden. De har slanket seg alle sammen, Pilt PC, Ivar iPad og Mona Mobil. Mens folk flest bare blir feitere og feitere enda de driver og slanker seg, er de tre blitt lettere og lettere.

 

-          Ikke har de hatt noen problemer med all slankingen heller. De er bare blitt bedre og bedre. Rare greier, det der. Nå er det blitt så mange i nettbrettfamilien at det rett og slett er vanskelig å holde styr på alle sammen. Dessuten så ligner de litt på hverandre alle sammen.

-          Noe av det morsomste Nette vet, er å være på noe som heter sosiale medier eller noe sånt. Hun vet ikke helt hva det er, for hun trodde det å være sosial betydde å være sammen med andre. Men det er hun jo aldri. Hun sender og mottar bilder og tekstmeldinger, men ser aldri noen.

-          En dag skjedde det noe helt forferdelig med Nette. Hun ble glemt igjen i skogen. Der ble hun liggende helt alene. Så lenge det var lyst, var det ganske greit, men da det ble mørkt om kvelden, ble det skummelt. Vegard Vestavind rusket i Gregers Gran og alle de andre trærne som bare stod der i mørket og virket veldig farlige.

-          Hva skulle hun gjøre? Det var lite strøm på batteriet, men likevel forsøkte hun å blunke med jevne mellomrom for at noen skulle se henne. Sander Sankthansorm som fløy omkring, trodde hun var Sandra Sankthansorm, men da han forstod at det bare var Nette, fløy han videre og lot Nette ligge.

-          Nette ble bare reddere og reddere ettersom natten ble mørkere og mørkere. Hun hadde hørt om nettroll, men i skogen hadde hun hørt at det var helt ordentlige troll. Noen av dem hadde både tre, seks og ni hoder. Nette hadde lagret mange eventyr om troll i minnet sitt, men hadde aldri våget å lese dem når hun var alene; det var for skummelt.

-          Men hva var det hun hørte? Det var en som klukket og lo like ved. Hvem kunne vel det være?

Nette kvapp til da noen sprutet vann på henne.

-          Det er bare meg, smålo Bertil Bekk, for han var det.

-          Hjelpen er på vei, klukket Bertil. - Mona Mobil har fått hjelp av Gunnar GPS. Jeg hørte dem nettopp i lia her oppe.

Nette trakk et lettelsens sukk. Litt etter hadde Mona og Gunnar funnet henne.

-          Nå skal vi hjem, sa Mona. – Der venter en kopp med varm kakao på oss. Hjemme er det verken nettroll eller andre troll.

Trill, trall, trute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: