onsdag 19. mai 2021

1001 godnatthistorier - 624. Historien om Plonus Plastduk

 

624. Historien om Plonus Plastduk

-          For lenge siden fortalte jeg historien om Lina Lin. Husker du det, spurte fru Fantasia og satte seg i fotenden av senga til M.

-          Nei, det her jeg glemt.

-          Noe av det Lina Lin liker best, er når hun får være med å lage linduker. Det eneste hun ikke er så glad for når hun ligger på bordet, er at det stadig vekk er noen som søler på henne. Det blir det flekker av, og så må hun vaskes.

-          Alle må jo vaske seg av og til, sa M. – Jeg bader i badekaret nesten hver eneste kveld.

-          Lina Lin likte aldri at hun stadig vekk måtte vaskes. Derfor bestemt hun seg for å samarbeide med Plonus Plastduk. Til å begynne med fikk hun bare Plonus lagt over seg når det ble dekket til fest, men etter hvert fant de to at det var like greit å slå seg sammen. Da ble det mye enklere med borddekkingen.

 

-          Dessuten fikk Plonus være med i selskapene på en helt annen måte enn før. Duker av lin og bomull syntes det var helt forferdelig om det ble sauseflekker rundt omkring. Det gjorde ikke noe for Plonus. Tvert imot så likte han når det ble sølt. Hva er egentlig bedre enn en god fløtesaus?  For ikke å snakke om alle de andre godbitene som falt av skjeer og gafler. Plonus var med i selskapslivet på en helt annen måte enn de andre dukene.

-          Når selskapet var over, var det bare å bli tørket av med en fuktig klut og han var like god som før. Dessuten kunne han lettvint bli rullet sammen til en liten rull, så var han klar igjen.

-          Noe av det triveligste Plonus Plastduk visste, var julebord.

 

-          Da ble det bestandig masse søl, og du og du så godt det smakte når sausenebb veltet ut over, og det bare var å slikke i seg alt han orket. For ikke å snakke om alle dessertene! Plonus fikk smake på alle sammen, og rett som det var klasket store klatter med gelé ned på duken.

-          Takk for det, sa Plonus og slafset i seg.

-          Barnefødselsdager var ellers det beste Plonus Plastduk visste. Da ble det mer søl. Når alle hadde sølt fra, løp barna fra bordet, men rett som det var ble det mer spising og søling. Noen ganger syntes han det var dumt at han skulle bli tørket av før han ble lagt bort. Hvorfor kunne han ikke kose seg med alt sølet til neste fødselsdag?

-          Likevel visste Plonus at det ikke gikk an å få både i pose og sekk, som folk sier. En gang ble han rullet sammen uten å ha blitt tørket av, og da var det så godt som umulig å få rullet ham ut igjen. Ronny Råte hadde også vært og forsynt seg. Sikkert fordi Ronny hadde sneket seg med fra jordbæråkeren da det var jordbær til dessert.

-          Når han var rullet sammen og stod for seg selv i skapet, tenkte Plonus at det er nok ingen i verden som har det så fint som jeg.

-          Det skal jeg huske på neste gang jeg er i fødselsdagsselskap, sa M. Da skal jeg passe på å søle litt ekstra for å gjøre Plonus glad. Jeg synes jeg husker at noen skal ha sagt at den største gleden du kan ha er å gjøre andre glad.

Glid, glad, glute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: