lørdag 22. mai 2021

1001 godnatthistorier - 626. Historien om Ralf Racerbil

 

626. Historien om Ralf Racerbil

-          Du kan tro Ralf Racerbil var spent før den store dagen, sa fru Fantasia og flyttet bort sommerkjolen til M før hun satte seg på stolen ved siden av senga.

-          Hvilken store dag, spurte M. – Var det syttende mai eller var det julaften?

-          Nei, Ralf Racerbil bryr seg ikke om slikt. Nei, det var den dagen da han skulle være med i racerbilløp for første gang. Han gledet seg noe helt forferdelig, men gruet seg litt også. Om natten hadde han drømt at han var ute og kjørte, og det gikk helt forferdelig fort.

 

-          Dagen før var han blitt vasket og polert etter alle kunstens regler, og han kjente seg så opplagt som aldri før da han satte seg til å sove i garasjen.

-          Tidlig om morgenen startet Ralf motoren og brummet fornøyd. Han hadde hørt av mange som drev med sport at det var viktig å varme opp før konkurranse. Men helt plutselig begynte han å harke og hoste og motoren stoppet. Under seg så han en dam med bensin vokse seg større og større. Heldigvis var det bare en bensinslange som hadde løsnet, og den lot seg fort sette på plass.

-          Likevel var det nok til at Ralf ble nervøs. Var det andre ting som kunne gå galt? Han så seg rundt for å sjekke at alt som trengtes under løpet, var i orden. Likevel hadde han en rar følelse i motoren da han kjørte ut til start.

 

-          Du er bare nervøs, sa han til seg selv like før starten gikk.

-          Det var først da han måtte stoppe for hjulbytte at ting begynte å gå galt. Selvsagt var det Bob Bolt som ødela. Bob var en av hjulboltene på venstre forhjul.

-          Jeg har fått nok av villmannskjøringen din, sa Bob til Ralf før han trillet av gårde. Han rullet så fort at det var ingen som så hvor han ble av.

-          Hva gjør jeg nå, spurte Ralf. - Jeg må jo ha alle boltene festet før jeg kan kjøre. Hva kan ikke skje om jeg mister et hjul i en sving? Det kommer til å gå helt galt.

Hadde det ikke vært for at Ollie Olje hadde lagt seg i en fordypning i asfalten, hadde det vært over og ut for Ralf Racerbil. Bob hadde det så travelt med å komme av banen at han ikke så seg for og ble liggende midt i oljedammen. En av mekanikerne fant ham, tørket av oljen og fikk satt ham på plass.

-          Din tulling, knurret Ralf. – Nå kunne du ødelagt alt sammen. Du tror kanskje du er verdensmester på hundre meter eller hva? Jeg har hørt om en som heter Bolt som er veldig god til å løpe, men han har to ben. Du har ingen. Nå har du å holde deg på plassen din!

Bob Bolt sa ingen ting. Han var skrudd så hardt fast at det var umulig å komme med en lyd. Han hadde nok med å holde seg fast i svingene.

Da Ralf Racerbil rullet i mål som en av de siste, forsøkte han å si til seg selv at det viktigste var ikke å vinne, men å delta. Bob Bolt sa ikke noe.

Rill, rall, rute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: