mandag 6. september 2010

”Fiktive intervjuer 3 – Carl i hagen, eksklusivt for atlezeiner.blogspot.com”

Jeg fikk en billigbillett med Norwegian (man reiser jo Norwegian når man er Norwegian) og havnet altså nede i Spania, landet der degosene bor etter hva jeg har hørt. Nærmere bestemt i hagen til Carl. Jeg hadde hørt at han kunne være litt bisk, så jeg tok ett skritt frem, to skritt frem. Etter et ukjent antall fremskritt stod jeg altså i hagen til Carl.

Atle: Nei, er det deg, Carl. Det var en hyggelig overraskelse! Hva bedriver du her nede, langt borte fra den politiske andedammen i Norge?

Carl: Slå deg ned, Atle!

Jeg så meg om etter et vedtre til å banke i egen skalle, fant en passende kubbe, og skulle akkurat feste grepet om den, da Carl, smilende som alltid, stoppet meg.

Carl: Du må ikke ta alt jeg sier bokstavelig. Mellom oss to kan jeg fortelle hvor lei jeg er av alle journalistene som misforstår meg hele tiden. Men bli med meg nå, så setter vi oss her borte ved dammen.

PLASK! Jeg skvatt skikkelig da et beist av en fisk vaket bare to meter unna.

Atle: OJ! Hva var det?

Carl: Kan du holde på en hemmelighet?

Jeg nikket. Passet på å lage jugekors bak ryggen.

Carl: Den fisken som plasket var en Gjedde. Et skikkelig beist. Den holder til i Sivet der borte. Tidlig om morgenen pleier jeg å liste meg frem til dammen. Av hensyn til Gjedda, for ikke å skade den, bruker jeg ikke krok. I kebabsjappa rett nedenfor her kjøper jeg halalslaktet fårekjøtt. Lar det ligge å råtne litt for at Gjedda skal få ferten av det når jeg dropper godbiten ute i Sivkanten. Så er det bare å vente.

Atle: Javel!!??

Carl: Du kan ikke forestille deg hvor stort beistet er blitt etter at jeg gikk av på Stortinget. Men, som sagt, dette er konfidensielt. Dette med Gjedda i Sivet. Det er bare en sær hobby jeg har lagt meg til etter alle disse årene i politikken.

Atle: Stol på meg. Jeg holder tett som en sil. Unnskyld! En potte. (jugekors igjen) Takk for intervjuet, Carl. Jeg tror jeg må stikke nå.

Med små tilbakeskritt trakk jeg meg tilbake. Jeg har respekt for store Gjedder som lurer i Sivet.

Carl kan ha hagen sin og fiskedammen for seg selv.

Ingen kommentarer: