fredag 24. september 2010

”Skaden er skjedd – en korrupt stat, et korrupt politi, et korrupt rettssystem”


Dette vil det være umulig å rette opp på kort sikt. Det verste som kan skje, er at det ikke kommer noe ut av diverse undersøkelser og at alt feies under teppet. Selv om det skulle komme kritikk mot POT/PST for ulovlige forhold, vil det ikke være nok. Om Treholtsaken tas opp i sin fulle bredde og Arne Treholt, mot formodning, skulle frifinnes for en del anklagepunkter, vil det være et skadeskutt rettssystem som ligger igjen på slagmarken.  Riksadvokatembetet og statsadvokatembetet vil ha fått varige ulivssår enten resultatet blir sånn eller sånn.

Tidligere statsminister Torbjørn Jagland skal ha skrevet i en kronikk i Dagsavisen denne uken at han ble truet til taushet i forbindelse med Lundkommisjonen som tok opp de hemmelige tjenestene, men han ville ikke si hvem som truet. Hva slags politisk system har vi i Norge når en statsminister kan bli truet til taushet på denne måten, og når han nå ikke kan eller vil si hvem som truet?

Uansett hva utgangen av Treholtsaken blir, kan det se ut som vi har fått en ny hellig treenighet i Norge: En korrupt stat, et korrupt politi og et korrupt rettssystem.

Det er bare å gratulerere! For øyeblikket var det alt fra Atle som holder til ”der hvor pepper’n gror”.

Ingen kommentarer: