torsdag 23. september 2010

”Treholtsaken – saken Staten ikke vil eller kan tape”

Dersom det skulle vise seg at POT har fabrikert det såkalte pengebeviset, er dette en skandale som vil ryste den norske rettsstatens grunnvoller.

Mitt stalltips (fra her hvor pepper’n gror – jeg understreker det) er at det nå er det mange som kommer til å ro på harde livet. Det vil utvises (oppriktig? – neppe) stor vilje til å finne frem til sannheten om pengebeviset og mulig ulovlig videoovervåkning. Dette er for galleriet. Det man holder på med i de kretsene er å redde det som reddes kan.

Trolig vil det hele koke ned til påstand mot påstand når det gjelder pengebeviset og forfalskning av det. Videoovervåkningen vil myndighetene muligens stille seg kritiske til, men det er jo så lenge siden.

Hele det etablerte Norge vil helst feie skiten under gulvteppet, og det greier de sannsynligvis. Selv om det er mulig at Treholt vil få en eller annen form for oppreisning.

Riksadvokaten, førstestatsadvokaten, justisdepartementet og diverse kommisjoner, PST vil nok ri det hele av. Om tilliten til dem blant mange vil være langt under null, betyr lite, For det er makta som rår. Det er det de folkene kaller ”å ta ansvar”.

Dersom det hele går i dass for POT/PST, kan det være (Atle tror ikke noe på det) at Dagbladet/VG kjenner sin besøkelsestid og sender ut fotografer for å forevige POT/PST med buksa nede. At det ikke er noe pent syn, kan jeg love.

Om jeg tar feil i disse spådommene, gjør det absolutt ingen ting. Jeg tar feil hele tiden og lever rimelig greit med det…

Ingen kommentarer: