onsdag 29. september 2010

”Raknende troverdighet i Treholtsaken og ellers”

Her fra ”hvor pepper’n gror” registrerer jeg atter at det manøvreres på utrolig vis i Treholtsaken. ”Alle” vil gjerne vise hvor troverdige de er (eller ønsker å være).

Alt dette minner meg om den heidundrende festen på et middelalderslott nede i Europa for lenge, lenge siden. Dansen gikk over tilje. Festdeltakerne bar parykker og var sterkt pudret blant annet for å dekke over syfilisen som ellers var vond å skjule. Parfymen de hadde dynket seg med dekket over kroppslukt og det som verre var – lukten fra den åpne kloakken under slottet. Gassene herfra hadde gjennom årtiene tæret på eikebjelkene i gulvet. Med ett begynte gulvet å rase sammen og flesteparten av festdeltakerne druknet bokstavelig talt i sin egen drit…

Er det ikke det som skjer i det etablerte Norge nå? Riksadvokaten, førstetatsadvokaten, POT og PST, diverse undersøkelseskommisjoner, politikere til høyre og venstre, nåværende og tidligere regjeringer. Parfymelukten river i nesen, men greier ikke å skjule stanken av råttenskap og forfall. Det lukter faktisk helt hit ”hvor pepper’n gror”. Tro det eller ei!

Lundkommisjonen har nå gått ut og bekreftet at Arne Treholt ble ulovlig videoovervåket. Man kan bare gjette at et slikt utspill er sentralt orkestrert for å hindre at en ny tilsvarende kommisjon skal bli opprettet. Slike utspill gjør egentlig bare vondt verre og viser at råttenskapen er som en metastaserende kreftsvult hvor metastasene etter hvert får egne navn etter hvor de har utviklet seg: POT-metastasen, Lundmetastasen – ja de er så mange at jeg ikke kan liste opp alle.

Tirsdag ble PST-metastasen mediastoff. Midt i Treholtsaken kan det neppe være tvil om at PST har behov for å rette opp et mildt sagt falmet inntrykk. Det blir interessant om terrortilståelsen til Shawan Sadek Saeed Bujak er reell, eller det bare er snakk om at han har bukket under for sterkt psykisk press.

Fremdeles står advokat Stabells forespørsel om habiliteten til Riksadvokaten og førstestatsadvokaten ved lag. Dess lenger tid det går før man får et svar, dess større vil denne verkebyllen bli. Uansett hva de to, Busch og Quigstad, sier, er det lite sannsynlig at to så oppegående jurister ikker har visst noe om det som har foregått i POT.

I POT lyver de trolig så det renner av dem. Stabell ønsker tilgang til videoopptak som viser blant annet ransakingen av Treholts leilighet. POT har til nå unnlatt å svare på forespørselen, muligens fordi opptakene har ”forsvunnet” eller er ”slettet”.

Tidligere justisminister, nåværende forsvarsminister Faremo (hun som sliter med soldatene i Afghanistan som synes dreping er bedre enn sex) vil ikke uttale seg om det hun vet eller ikke vet.

Det er et skuespill uten like. Man må spørre: Hvor er regissøren for dette underlige tablået? Noe bakgrunnsstoff om skittentøyvasken finnes på http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10033301

Avslutningsvis er jeg av oppfatningen at det blir interessant å se om Regjeringen, som er så opptatt av å ta ansvar, vil sørge for at de som har brutt norsk lov i Treholtsaken og eventuelt har forbrutt seg i andre saker som Lundkommisjonen har gått gjennom, vil bli stilt til ansvar og tiltalt for de mulige forbrytelsene de har begått. I siste instans er det tidligere regjeringer, og muligens også denne regjeringen, som må ta ansvar og eventuelt bli tiltalt.

Ingen kommentarer: