lørdag 2. november 2019

1001 godnatthistorier - 98. Historien om Blondie Blinding


98. Historien om Blondie Blinding
-          Det var fint at du fortalte om Klas Klegg, sa M. Da vet jeg at jeg ikke trenger å være redd for ham. Han sier fra når han kommer, akkurat som Klara Klegg. Men det er en annen som kommer flygende så stille som bare det, setter seg og biter. Noen ganger når vi bader i Paradisbukta, er det knapt fred å få.
-          Det må være Blondie Blinding som er ute med strekene sine, sa fru Fantasia.

-          Når hun setter seg ned, slår hun ikke vingene helt sammen. Dessuten har hun en mørk stripe på hver vinge.
-          Hver morgen etter at hun har våknet, finner Blondie Blinding frem til en liten vanndam hvor hun gjør morgentoalettet sitt. Hun pusser vingene først. Det er det aller viktigste. Så tar hun en titt i vannspeilet for å se om øynene er like vakre i dag som i går.

-          Hun greier nesten ikke rive seg løs fra sitt eget speilbilde, men husker på å file litt på munndelene slik at hun lettere kan bite seg gjennom tynn hud.
-          Deretter er det tid for morgengymnastikk. Alle damene i blindingfamilien møtes rett etter soloppgang for å drive med noe de kaller aerobics. Blondie vet ikke helt hvorfor det heter aerobics, men det foregår iallfall i lufta. Bortsett fra oppvarmingen. Da stiller alle seg opp med øynene rettet mot sola og vibrerer med vingene. Det er litt av et syn, sier de som har sett det.
-          Når oppvarmingen er unnagjort, begynner de med flyøvelser. Først er det synkronflyging. Alle letter samtidig og flyr til venstre i samlet flokk. Deretter flyr de til høyre mens alle summer så høyt de kan. Det varer ikke lenge før mennene i blindingfamilien dukker opp som tilskuere. De sitter med store øyne i gress og busker og ser på.
-          Når halvtimen med aerobics er unnagjort, flyr alle hver til sitt.
-          Blondie har en avtale med Naomi Nattfiol. Hun holder til i skyggen i løvskogen.

-          Naomi hører til orkidéfamilien. Hun passer på å gjemme unna en dråpe nektar eller to til Blondie siden de to er gode venner. Blondie synes nok at Naomi Nattfiol bruker vel mye parfyme, særlig om natten. Det hadde vært mer naturlig om hun hadde gjemt godlukten til dagen når alle insektene er våkne.
-          Blondie har nevnt det for Naomi flere ganger uten at det virker i det hele tatt.
-          Naomi sier at hun synes synd på alle nattsvermerne som flyr rundt om natten. Det må være trist å måtte fly slik i mørket, sier hun med tårer i øynene. Hadde det ikke vært for meg, hadde de knapt funnet mat i det hele tatt. Siden det ikke er lett å se om natten, er jeg nødt til å dusje meg med parfyme. Når jeg hører at Fartein Flaggermus er på farten, forsøker jeg å rope til dem, men jeg har nok litt for svak stemme.
-          Sollyset sildrer gjennom vårløvet mens de to venninnene sitter og prater sammen om løst og fast. Egentlig kan de ikke ha det bedre, er de enige om begge to.
-          Hadde det ikke vært for Fartein Flaggermus og Øyvind Øyenstikker, kunne verden vært et bra sted å leve.
-          Blondie Blinding bryr seg ikke om Fartein. Hun har aldri sett ham. Når Blondie våkner etter skjønnhetssøvnen sin, har Fartein hengt seg opp i et hulrom ett eller annet sted for å sove. Verre er det med Øyvind Øyenstikker. Akkurat som Blondie trives han best på varme og fuktige sommerdager.

-          Øyvind er en skikkelig råtass. Det er både Blondie og Naomi skjønt enige om. Han ser så uskyldig ut der han står stille i luften mens han beveger på øynene. Men de to venninnene har sett hvordan han plutselig skyter til siden og fanger et lite uskyldig insekt og spiser det opp så løse ben og vinger drysser.
-          Lite visste Naomi Nattfiol at dette var siste gangen hun og Blondie snakket sammen. Ikke på grunn av Øyvind Øyenstikker. Nei, Blondie var så dum at hun fløy bort til Paradisbukta og satte seg på ryggen til M. M kjente ingenting, men pappaen til M så hva Blondie hadde tenkt å gjøre.
-          KLASK!
-          Der fikk jeg henne før hun rakk å bite!
Klisk, klask, klute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: