søndag 1. august 2021

1001 godnatthistorier - 692. Historien om Hjulius Hjulvisp

 

692. Historien om Hjulius Hjulvisp

-          I kveld har jeg tatt med meg en kar fra kjøkkenskuffen som du ikke ser så ofte, sa fru Fantasia og holdt hånden bak ryggen da hun satte seg ned.

 

-          Det er jo Hjulius Hjulvisp, sa M. – Klart jeg har sett ham. Jeg har prøvd å vispe med ham, men det er ikke så lett.

-          Hei, sa Hjulian. – Jeg husker sist vi var sammen. Det var da vi skulle piske eggedosis. Saken er at du må holde takten og dra håndtaket rundt like fort hele tiden. Men jeg skjønner det kan gå rundt for noen og enhver når jeg pisker. Vi kan ta oss en tur til kjøkkenet og så kan jeg vise deg.

-          Kan vi det, da, spurte M. – Hvem skal spise eggedosisen?

-          Ikke noe problem, svarte Hjulius. – Alle liker eggedosis. Kom så går vi. Egbert Egg ligger i Kjølv Kjøleskap og venter på oss. Nå åpner vi døren og så setter vi i gang.

-          Hei Egbert, sa Hjulius. – Vil du bli med ut en tur?

-          Hva er det du vil, spurt Egbert. – Skal du lage eggedosis nå igjen? Jeg begynner å bli lei all den piskingen din.

-          Har du tenkt å ligge inne i Kjølv Kjøleskap til du blir råttent egg eller? Da er det vel bedre å komme ut i den store verden. Du husker vel sist da vi snakket sammen og laget deilige marengs?

 

-          Det var det du kalte pikekyss, sa Egbert. – Jeg husker da det. De var alt for søte for meg. Gikk nesten ikke an å spise. Dessuten var det forferdelig mye pisking. Jeg tror ikke M greier å dra deg rundt så fort at eggedosisen blir stiv og fin heller.  Kanskje vi heller burde spørre Kjetil Kjøkkenmaskin om han vil hjelpe?

-          Det er bestandig så mye styr med Kjetil, sa Hjulian. – Jeg tror jeg er minst like flink til å piske som han. Dessuten trenger jeg bare en bolle, så kan jeg sette i gang.

-          Men hvor er frøken Pollen, spurte Egbert.

-          Frøken Pollen?

-          Ja, hun som slikker bollen.

-          Jeg kan godt slikke bollen, sa M.

-          Da setter vi i gang, sa Egbert og rullet frem og tilbake på kjøkkenbenken.

-          Pass deg så du ikke faller ned på gulvet, ropte Hjulian. – Det har du gjort før, og da ble det ikke eggedosis av deg.

-          Pass deg selv, sa Egbert. – Jeg har gjort dette før.

Dermed hoppet han opp på kanten av bollen slik at han ble delt i to og så ramlet han ned i bollen.

-          Det er noen som har glemt Sune Sukker. Uten ham blir det ingen eggedosis. Et par spiseskjeer kan vel holde. Nå kan M begynne å piske så får vi se om hun greier det. Jeg tviler nå litt på det. Hun er nok ikke sterk nok.

-          Dette var tungt, sa M da hun hadde pisket i tre minutter.

-          Litt stjernestøv skal nok få fart på Hjulius Hjulvisp, sa feen, og dermed ble det fart i vispingen.

-          Ikke så fort, ropte Hjulian. – Jeg tror jeg flyr i fillebiter.

-          Pass på, sa Egbert. – Det går så fort at det er vanskelig å holde seg i bollen.

To øyeblikk senere var eggedosisen ferdig og helt over i glass.

-          Men hvor er frøken Pollen som skal slikke bollen, sa Hjulian.

-          Jeg tror sannelig det gikk så fort at hun ikke rakk å komme, svarte feen. - Da er det ingen annen råd enn at M slikker bollen.

Pill, poll, pute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: