torsdag 5. august 2021

1001 godnatthistorier - 696. Historien om Tea Te

 

696. Historien om Tea Te

-          Har du hilst på Tea Te, spurte fru Fantasia og satte seg på stolkanten ved siden av senga til M.

-          Nei, svarte M, - jeg synes hun bestandig er for varm når hun blir helt opp i tekoppen.

 

-          Det er bare sånn det er med Kaftein Kaffe og Tea Te. Begge to forlanger å bli varmet opp til kokepunktet. Kaftein har heldigvis tatt til fornuften og forlanger å bli tatt av varmen før han koker fordi han vet at da koker han over og spruter kaffe over alt. Men Tea Te forlanger å få kokende vann helt over seg, og så vil hun gjerne stå litt å trekke i ro og fred.

-          Hva er det hun trekker da, måtte M spørre.

-          Hun bare trekker, sa feen.

-          Det går vel ikke an? Trekker du, så må du jo trekke noe! Det gjør iallfall jeg når jeg trekker.

-          Tea mener bare at tebladene ligger i vannet noen minutter slik at vannet trekker brunfarge ut av bladene. Hun er litt annerledes enn de fleste andre, men Kaftein Kaffe gjør akkurat det samme. Han står og trekker en stund han også.

-          For noen raringer, sa M.

-          Du kan så si. Tea er dessuten noe spesiell. Aller helst vil hun ha tekanne og tekopper av glass slik at alle kan se den fine fargen hun har. Hvis ikke, kan det gå an med kopper som er hvite inni, men kopper med innvendig farge liker hun absolutt ikke. Dessuten hører det med en teskje på asjetten, helst en av sterling sølv. Det går med vanlig sølv, men det skal helst være sterling.

-          Hva er sterling for noe rart?

-          Det er det mange meninger om, men sterling sølv er iallfall nesten rent sølv. Det er stemplet med 925.

-          Hvorfor 925?

-          Det betyr at det 925 deler rent sølv og 75 deler andre metaller.

-          Kan det være så nøye for Tea Te, da? Det viktigste må vel være at hun har en teskje som kan røre ut Sune Sukker eller Melker Melk?

-          Da kjenner du ikke Tea. Hun liker å holde på tradisjonene. Det er ikke uten grunn at hun opprinnelig kommer fra England, selv om de aldri har dyrket te der. Før ville hun bestandig bli servert i kopper av det fineste porselen. Dessverre ble de fleste av de gamle porselenskopene knust i oppvasken. Nå er det ikke mange nok igjen, så derfor må hun nøye seg med andre og simplere kopper. Men fremdeles står hun på det at når hun drikkes, skal den ene lillefingeren i hånden som holder i hanken, peke rett ut til siden.

-          Når det gjelder lillefingeren, mener Tea det samme som Kaftein Kaffe. Den eneste dannete måten å holde i koppen er å ha lillefingeren pekende rett ut til siden.

-          Lillefingeren, eller Lille Petter Spillemann, er helt enig. Hvorfor skal pekefingeren, eller Slikkepott som han også kalles, ha fortrinnsrett bestandig?

-          Dannete tedrikkere, sier Tea, - holder i koppen på riktig måte, med lillefingeren utstrakt, og de slurper aldri i seg teen. Og så sier de at dette var god te akkurat som dannete kaffedrikkere bestandig sier at dette var god kaffe uansett hvordan kaffen smaker.

Tett, tatt, tute, så var den historien ute

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: