lørdag 9. oktober 2021

1001 godnatthistorier - 761. Historien om Vanessa Vannskorpion

 

761. Historien om Vanessa Vannskorpion

-          De fleste blir skremt når de hører navnet Vanessa Vannskorpion, sa fru Fantasia og flyttet på hodeputen før hun satte seg ved siden av M. – Mange tror nemlig at hun er en skorpion. Å bli stukket av skorpioner gjør skikkelig vondt.

 

-          Men Vanessa Vannskorpion ser helt annerledes ut en Skotrun Skorpion. Ja, hun ligner ikke i det hele tatt. Skotrun liker å være i vann, hun også, men ikke hele tiden. Vanessa holder til i vann nesten hele livet selv om hun liker å ta seg en flytur av og til.

 

-          Mange synes at Vanessa ser skummel ut med de lange fangarmene, men hun holder stort sett fred med naboene sine bortsett fra de som er så små at hun kan spise dem.

-          Arild Abbor er ikke mye begeistret for Vanessa. Selv om han forsøker å passe på abboryngelen om våren, hender det stadig vekk at Vanessa sitter gjemt og snapper små abborunger. Fridtjof Frosk og Pamela Padde har det samme problemet. Får Vanessa tak i et rumpetroll, bare suger hun det ut til det ikke er mer enn en liten skinnfille igjen.

-          Når dere ikke passer på avkommet bedre, er det bare til pass for dere, sier Vanessa. - Dessuten må dere tenke på hva som ville skje om all yngelen vokste opp. Da ville det bli så fullt av både fisk, frosker og padder her i vannet at det ikke var plass til annet.

-          Kan det være sant, måtte M spørre.

-          Ja, svarte feen. – Bare se på Bjart Bjerk og hvor mange frø han har utpå sommeren. Skulle alle de frøene bli til nye bjerketrær, kan du bare tenke deg hvordan skogen ville se ut. Det er jo nok at bare ett nytt bjerketre kommer opp i stedet for Bjart.

-          Du sa at Vanessa kunne fly også?

-          Ja, for hun liker å flytte på seg. Dessuten synes hun at hun trenger litt ferie av og til. Det må bare være et skikkelig vann med bademuligheter. Helst ikke for dypt. Litt vannliljer og siv inne ved land er ikke av veien. Da kan hun gjemme seg og vente på at noen godbiter skal komme svømmende forbi. Varg Vannloppe, for eksempel.

 

-          Varg kan se skummel ut på nært hold, men heldigvis er han veldig liten. Ja, om man ikke ser godt etter, så er det knapt mulig å se ham i vannet. Men Vanessa vet hvor han holder til, og hun passer på at det ikke blir alt for mange vannlopper i vannkanten.

-          Slik går dagene for Vanessa. I naturen er det så viselig ordnet, iallfall er det noen som mener det, at det sjelden blir for mange eller for få av de krypene som holder til der. Når høsten kommer, vet hun at det er blåbær i skogen. Det har hun hørt av Bærulf Bærfis. Han har en liten sugesnabel akkurat som henne. Begge de to tegene er enige om at det finnes ikke bedre saft enn den som kommer fra Bård Blåbær. Når Snart Snø og Fredrik Frost kommer senere på høsten og blåbærsaften fryser til is, krabber Bærulf Bærfis ned i mosen så langt han kan komme, mens Vanessa Vannskorpion finner et passende vann hvor hun kan overvintre.

Skirp, skarp, skute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: