onsdag 20. oktober 2021

1001 godnatthistorier - 772. Historien om Viggo Hvitløk

 

772. Historien om Viggo Hvitløk

-          Viggo Hvitløk er blitt mer og mer populær de siste tiårene, sa fru Fantasia og satte seg ned ved siden av M.

-          Selv vet han ikke helt hva som skjedde. Før var han nemlig beryktet i Norge på grunn av den sterke hvitløkslukten som han omga seg med. Viggo tror det har å gjøre med at det plutselig var noen som ble opptatt av sunn mat. Kanskje de ikke har noe annet å være opptatt av? Han er ikke sikker på det. For lenge siden var det også slik at det var ting som var bedre å spise enn andre ting. Mutte Muskat skulle hjelpe mot alt mulig for flere hundre år siden.

-          Det husker jeg, sa M. – Han hjalp til og med mot promping.

-          Det tror jeg ikke, sa feen. – Hvis han hadde hjulpet mot det, hadde sikkert mange spist muskatnøtt fremdeles, men det gjør de jo ikke.

-          Viggo Hvitløk liker seg best i Kina, fortsatte feen. – Det er i det landet at det dyrkes mest hvitløk i hele verden. Der bygget de til og med en stor mur for at ikke Viggo skulle rote seg vestover. Den muren står der den dag i dag og kalles Den kinesiske mur.

-          Det der tror jeg ikke, sa M. – Den må du dra lenger enn til Kina med. Kan hende helt til månen?

-          Der er det iallfall ingen Viggo Hvitløk å finne, sa feen. - Alle vet jo at Mons Måne er laget av gul ost. Det er noe alle kan se nesten hver eneste dag.

-          Nei, nå tuller du skikkelig, sa M.

-          Det skulle iallfall ikke forundre meg om det er hvitløk på månen. Halvmånen ser jo akkurat ut som en båt med hvitløk, gjør den ikke?

 

-          Det tror jeg iallfall ikke på, sa M. – Jeg har hørt at noen har vært der opp for lenge siden, og det var iallfall ikke noe ost der. Det var bare stein. Og det vokste ikke hvitløk der heller.

-          Det er ikke godt å si, svarte feen. – De som var på månen, var jo ikke alle steder. Men Viggo er litt lei seg når han vokser i Kina og i andre land. Han får aldri lov til å komme med blomstene sine, og det enda han har noen veldig pene blomster.

 

-          For lenge siden bestemte Viggo derfor å sette blomstene sine på himmelen. Det er derfor det er stjerner på himmelen. Det er noe alle kan se, at det er stjerner der oppe om natten.

-          Nå snakker du tull og tøys igjen, mente M.

-          Du får tro hva du vil, svarte feen, - men stjerner er det iallfall på nattehimmelen enten de kommer fra Viggo Hvitløk eller ikke. Ellers kan jeg si at noe av det morsomste Viggo vet, er å lage hvitløksdampete snegler.

 

-          Om sneglene liker det, vet han ikke, men snegler sier ikke så mye uansett. Men det er helt sikkert sunt å bli hvitløksdampet, mener han. Iallfall må det være bra å spise hvitløksdampete snegler.

Vigg, vagg, vute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: