onsdag 13. oktober 2021

1001 godnatthistorier - 765. Historien om Kari Kajakk

 

765. Historien om Kari Kajakk

-          Kari Kajakk elsker å dra på tur, sa fru Fantasia og satte seg ned ved siden av M.

-          Jeg liker også å være på tur, sa M.

-          Kari skulle ønske hun kunne være på sjøen hver eneste dag, men hun er helt avhengig av at det er noen som padler henne. Uten padleåre duger hun ikke til annet enn å drive i sjøen med vær og vind.

 

-          Helst liker hun at det ikke er så mye vind. På den annen side synes hun der er trivelig når Byrg Bølge klukker under henne. De to har så mye å snakke om når de treffes. Byrg vet alt som rører seg i sjøen, og det er ikke lite. Når Kari har vært på langtur, trenger hun litt tid for å fordøye alt det som Byrg har fortalt. I tillegg er det jo så mye å oppleve når hun glir gjennom vannet.

-          For det første er det alle luktene som er på sjøen. Bare lukten av saltvann er nok til å sette tankene i sving for Kari. Hun liker best å bli padlet nær land, for da er det mer å se på. Å skli sakte rett over bunnen er ganske spennende. Noen steder er det store enger av ålegress.

 

-          Der er det mye som skjuler seg. Dessuten kiler det litt når hun glir gjennom ålegresset. Ågot Ål pleier å holde til der. For ikke å snakke om fiskeyngel, småkrabber og mye annet kryp. Alle har de sitt å fortelle til Kari Kajakk.

-          Når Kari har sandbunn under seg, treffer hun på Sander Sandflyndre. Sander forsøker å gjemme seg; han legger seg gjerne på bunnen og slår et par slag med halen for å vifte sand over hele seg. Men Kari ser øynene hans, og da stopper hun gjerne.

-          Så du meg, spør Sander.

-          Klart det, sier Kari.

-          Og jeg som trodde jeg hadde skjult meg slik at ingen kan se meg.

-          Du får gjøre det bedre neste gang, sier Kari før hun sklir videre gjennom vannet. Hele tiden småklukker Byrg Bølge. De andre fiskene bryr seg ikke så mye om Kari Kajakk. De har sett henne mange ganger før og vet at hun ikke er farlig.

-          Svanhild Svane er også en av dem Kari støter på, men Svanhild er litt engstelig av seg og svømmer bestandig litt unna om hun kan. Noen ganger blir hun nødt til å ta til vingene.

 

-          Kari liker best å bli padlet nær land. I tillegg til alt som er å se på bunnen er det mye å følge med på i fjæra og på svabergene. Mina Mink er stadig å se sammen med Ottar Oter. Ottar like å svømme om kapp med Kari. Han elsker lek og moro når han ikke er opptatt med å finne mat.

-          Svante Svaberg ligger på land og ser Kari Kajakk padle forbi.

 

-          Så fint å se deg igjen, sier Svante der han ligger og varmer seg i sola. - Jeg husker godt da isen lå og gnuret over meg for flere tusen år siden den gangen det var istid her. Håper du kommer igjen om ikke lenge.

-          Er det noe rart at Kari Kajakk trives? Bedre går det knapt an å ha det.

Kajakk, kajukk, kajute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: