tirsdag 26. oktober 2021

1001 godnatthistorier - 778. Historien om Kjell Kjele

 

778. Historien om Kjell Kjele

-          I kveld skal jeg fortelle om Kjell Kjele, sa fru Fantasia da hun satte seg i hodeenden av senga ved siden av M.

-          Kjell Kjele elsker å dra på tur. Det er bare det at han ikke har noen ben å gå med, så han er helt avhengig av at Fjols Fjellturist tar ham med. Best liker han å henge utenpå sekken til Fjols slik at han kan følge med på hvor turen går. Når de to endelig kommer frem til leirplassen, er det første Kjell Kjele er opptatt av hvor det går an å gjøre opp et lite bål.

 

-          Det er bare det at Fjols Fjellturist heter ikke Fjols for ingenting. Rett som det er glemmer han å ta med seg Kaftein Kaffe. Det er egentlig ikke så farlig, for Kjell kan koke mye annet enn Kaftein. Likevel er det noe eget med kaffe på tur. Det synes iallfall Fjols.

-          Derfor passer Kjell Kjele bestandig på å ta med seg en liten kaffepose for sikkerhets skyld. Hver gang blir Fjols like overrasket når han tar lokket av Kjell og finner Kaftein på bunnen.

-          Det fine med Kjell Kjele er at han til forskjell fra Kaftir Kaffekjele kan koke det meste. Til frokost når Fjols er på tur, liker han å koke havregrøt. Det er enkelt å lage, men det kan være vanskelig å bli ren igjen om grøten har brent seg. Bård Bål vet nemlig ikke bestandig å styre seg. Noen ganger riktig flammer han opp, og da kan han svi alt. Fjols Fjellturist har fått svidd skjegget sitt flere ganger.

-          Det enkleste for Kjell Kjele er å koke vann. At Vaiva Vann ikke liker å bli kokt, er hennes problem.  Kjell bryr seg ikke om at hun protesterer, men en gang tok Vaiva igjen. Hun sørget for at Kjell mistet hanken da han skulle fylle seg opp. Den ble liggende på dypt vann og siden det var tidlig vår, var Vaiva iskald.

-          Nå var gode råd dyre for Kjell Kjele.

-          Hva betyr det at gode råd er dyre, måtte M spørre.

-          Det visste ikke Kjell, og det var det som var problemet. Han trodde at han måtte ha penger for å få hjelp til å finne ut hvordan han skulle få opp hanken. Kjell var helt fortvilet og visste ikke sin arme råd.

-          Var det fordi han ikke hadde armer til å ta opp hanken, spurte M igjen.

-          Nå spør du mer enn jeg kan og vil svare akkurat nå, sa feen. – Det viktigste er at han ikke visste hva han skulle gjøre for å få tak i hanken.

-          Heldigvis var ikke Fjols et fjols hele tiden. Selv om det var isnende kaldt, kledde han av seg og hoppet ut i vannet og fikk tak i hanken. Etterpå kokte han opp vann i Kjell Kjele og vasket seg med varmt vann over hele kroppen. Slik endte alt vel både for Kjell og Fjols.

Hink, hank, hute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: