onsdag 9. september 2020

1001 godnatthistorier - 383. Historien om Erik Ekorn

 

383. Historien om Erik Ekorn

-          Jammen har Erik Ekorn det travelt for tiden, sa fru Fantasia. – Jeg fikk denne hasselnøtten av ham i farten. Han ville gjerne at du skulle få den. Og så ville han gjerne prate litt med deg før sengetid.

-          Hvorfor det, spurte M.

-          Jeg tror det er fordi Erik har sett deg gå bort til Hubba Bubbatreet flere ganger i sommer. Jeg forstod at han lurte på hva du drev med. Selv er han opptatt med å gjemme hasselnøtter og annet smågodt til vinteren. Forresten, der sitter han. La oss prate med ham.

-          Hei, sa Erik Ekorn. – Hyggelig å hilse på dere.

-          I like måte, sa M. – Så fin hale du har. Hvor har du fått den fra?

-          Den har vært der så lenge jeg kan huske, men fin er den. Når det regner bruker jeg den som paraply, og om vinteren bruker jeg den som dyne. Men det var noe jeg ville snakke med deg om.

-          Du vet jeg driver og samler hasselnøtter hele sommeren. For å ha et matlager til vinteren, gjemmer jeg nøttene på lure steder. Dessverre er det noen sniker som passer på hva jeg driver med. Jeg kan bare nevne Narve Nøtteskrike og Markus Markmus. Ser de hvor jeg gjemmer nøttene mine, er de på plass og forsyner seg.

-          Tror du jeg kan hjelpe deg med noe, spurte M.

-          Ja, det kan du. Jeg vet at du ser på noen programmer på TV som heter julenøtter og påskenøtter. Derfor lurte jeg på kom du vet hvor de gjemmer de nøttene? Det må jo være veldig mange av dem siden det er så mange TV-apparater.

M smilte.

-          Du skjønner det er ikke slike nøtter som går an å spise.

-          Nå må du ikke tøyse med meg. Alle vet ja at nøtter er til for å spise. Jeg er jo ikke dum heller. Kan du kanskje vise meg en nøtt som ikke går an å spise?

 

M ristet på hodet.

-          Nei, det var det jeg visste. Så hvor er det de gjemmer disse nøttene? Jeg har nok sett posevis av julenøtter i butikkene. De er der en stund før jul og så blir de bare borte. Hvor, er det jeg lurer på. Nøtter kan ikke bare forsvinne? Enten spises de opp eller så blir de gjemt. Alle vet det.

-          Hmm, sa M, - det der var visst litt vanskelig å forklare så et ekorn kan forstå det. Men jeg har en idé. Du vet jeg har massevis av Hubba Bubbapapir. Hva om vi pakker inn nøttene dine slik at de ser ut som tyggegummi?

-          Kjempeidé, sa Erik Ekorn. – Da kan vi lure nøttetyvene. Jeg så en gang da Narve Nøtteskrike forsøkte seg på en tyggegummipakke. Han ble sittende fast i klisteret, og det tok flere dager før han kunne åpne nebbet igjen.

-          Da er det en avtale, sa M. – Og en ting til. Første juledag er det Julenøtter på TV. Hvis du vil, kan du komme og se på sammen med meg.

-          Så fint, sa Erik Ekorn. Da trenger jeg ikke å spise noe den dagen!

M bare smilte og ristet på hodet.

Rist, rast, rute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: