fredag 25. september 2020

1001 godnatthistorier - 399. Historien om Krim Kremfløte

 

399. Historien om Krim Kremfløte

-          Jeg lurer på hva Kranselin Ku ville sagt om hun hadde møtt Krim Kremfløte, sa fru Fantasia da hun kom inn til M.

-          Hvorfor det, spurte M.

-          Krim Kremfløte er liksom litt høy på pæra etter at hun kommer ut fra meieriet. Hun vil knapt nok snakke med Melker Melk. Hun forlanger å bli stilt opp i egen hylle for seg selv i butikken. Hun vil knapt nok snakke norsk heller. Krim eller cream betyr fløte på engelsk. Det er bare for at folk skal skjønne hva som er inne i kartongen at hun har Kremfløte til etternavn.

-          I ordentlig gamle dager var det annerledes. Fordi Krim er lettere enn melk, fløt hun opp på toppen av melken hvis Melker Melk stod rolig i et melkespann. Det er derfor hun har fløte i etternavnet sitt. Når hun lå der og fløt, ble hun forsiktig øst opp.

 

-          Det er ikke merkelig at Krim Kremfløte er god venninne av Jorunn Jordbær. Begge to er litt fine på det og vet hvordan de vil ha det. Akkurat som Jorunn misliker Ronny Råte, er Krim lite begeistret for Surt Surmelk.

-          Krim Kremfløte forlanger å få den beste plassen i Kjøl Kjøledisk. Når hun blir kjøpt vil hun fortest mulig inn i Kjølv Kjøleskap. Får hun ikke viljen sin, blir hun snart sur, skikkelig sur.

-          Noen ganger etter middag blir hun satt på bordet sammen med Kaftein Kaffe. Det er lite trivelig, for Kaftein er som regel kokende varm, mens Krim liker å holde seg kald og rolig. Dessverre kan ikke Krim bestemme helt hva som skjer med henne. Slik er skjebnen når man er kremfløte, sukker hun rett som det er.

-          Jorunn Jordbær trøster henne med at det kan ikke hun heller selv om hun er jordbær. Slike er bare livet, sier Jorunn, enten man er jordbær, kremfløte eller noe helt annet.

Så var det en dag Krim Kremfløte ble satt på kaffebordet. Der hørte hun at hun skulle piskes til krem.

-          Nei og nei, skrek hun inne i kartongen.

Ved kaffebordet hadde hun flere ganger lest i avisen om munker som pisket seg til de begynte å blø fordi de trodde de var noe mer enn andre. Hun hadde også lest om mennesker som ble pisket til straff når de hadde gjort noe galt.

-          Dette overlever jeg aldri, tenkte hun da hun ble helt opp i Bolline Bolle.

-          Ta det helt med ro, trøstet Bolline. – Jeg har hatt besøk av mange som har vært like redde som deg når de skal bli pisket. Det er ikke farlig i det hele tatt.

-          Det kan du si, sa Krim. – Du er jo aldri blitt pisket. Hva er det som vil skje med meg om jeg blir slått og dengt?

-          Du kan jo bare spørre Bløtfrid Bløtkake som står ved siden av meg. Hun vet litt av hvert, kan jeg fortelle deg.

-          Hun ser da ikke ut som noen bløtkake, sa Krim.

 

-          Så klart, sa Bolline. – Det er fordi hun venter på deg. Nå skal jeg bare rope på Mira Mikser, så setter vi i gang.

-          Au, au, au, skrek Krim til Mira. – Dette gjør vondt.

-          Bare slapp av, beroliget Mira. – Snart skal du se hvor fin du blir.

 

-          Sannelig, sa Krim. – Og det gjorde ikke så vondt heller. Hva skjer nå, spurte hun og tittet over kanten til Bolline.

-          Nå skal du pynte meg slik at jeg blir en skikkelig bløtkake, sa Bløtfrid.

 

-          Kan jeg det da? Krim så ut som et spørsmålstegn nede i bollen.

Men slik ble det. Alle var fornøyde. Ikke minst de som satt rundt kaffebordet. Krim var ikke sur i det hele tatt, men så blid som hun aldri hadde vært før.

Velbekomme, velbekimme, velbekute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: