torsdag 24. september 2020

1001 godnatthistorier - 398. Historien om Naomi Nattfiol

 

398. Historien om Naomi Nattfiol

-          Vet du hva, sa fru Fantasia da hun flyttet på puten for å sette seg ned ved siden av M.

-          Nei, hvordan kan jeg vite det, svarte M.

-          Der sier du noe. Det var litt dumt spurt av meg.

-          Hva var det jeg skulle vite, da?

-          Det glemte jeg nesten. Ja, hva var det jeg skulle si? Jo, det var en jeg traff i skogkanten ikke langt fra Bertil Bekk. Jeg måtte stoppe for det duftet så helt utrolig godt. Det var vesle Naomi Nattfiol som stod der sammen med lillesøsteren sin.

 

-          Naomi er beskjeden og blyg av seg. Det er lett å se på blomstene hennes. Finere og skjørere blomster skal du lete lenge etter. Hun vet at det er mange røvere ute om dagen som vil ha nektaren hennes. Hugo Humle er en av dem. Han er stor og tung og Naomi har lært at hun må vente til det blir mørkt med å slippe ut godlukten sin. Da har Hugo funnet seg et sted å sove for natten.

-          Da er det annerledes med Livius Ligustersvermer. Han er mye mere varsom når han flyr rundt for å finne nektar. Han setter seg ikke en gang ned på blomstene, men står stille i luften med svirrende vinger og strekker frem snabelen sin for å suge til seg søte nektardråper.

-          Naomi hører til orkidéfamilien. Det er ikke så mange av dem i Norge, så de liker å holde sammen.

 

-          Mange av de andre orkideene trives godt i blomsterenga, men Naomi er litt sjenert. Hun liker seg best på skyggefulle steder, gjerne der det er fuktig.

-          Hvis Bertil Bekk er i nærheten, kan du nesten være sikker på å finne Naomi også. Men du må gjerne lete, for hun liker å gjemme seg bort. Det trivelige med Bertil Bekk, synes Naomi, er at han småpludrer hele tiden. Han snakker om alt mulig, og da trenger ikke Naomi å si så mye. Hun bare nikker med hodet sitt rett som det er.

 

-          Det er hun flink til. Det er nok at Bør Bris puster på henne, så nikker hun.

-          Alle blomstene i blomsterenga er litt misunnelige på Naomi fordi hun er så vakker. Når det er det store midtsommerballet, venter alle insektene på at Naomi skal komme. Men Naomi drøyer til det blir mørkt. Derfor er det ikke så mange som ser henne.

-          Bertil Bekk har forsøkt mange ganger å si til Naomi at hun ikke må være så blyg, men det hjelper ikke. Naomi er den hun er og er fornøyd med det. Noen ganger når det har regnet og Bertil får fart på seg, forsøker han å sprute vann på henne for å vekke henne. Det hjelper sjelden, for Naomi står støtt hvor hun har roten sin.

-          Ikke sprut slik, sier hun til Bertil. – Da får jeg ikke besøk av Livius Ligustersvermer i kveld.

-          Men Bertil bare klukker og ler før han farer videre.

-          Du får ha god natt, sier han før han renner videre.

Fiolin, fiolan, fiolute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: