fredag 11. september 2020

1001 godnatthistorier - 385. Historien om Bleik Blåklokke

 

385. Historien om Bleik Blåklokke

-          Endelig er sommeren her for alvor, sa fru Fantasia og satte seg på sengekanten.

-          Hvordan kan du vite det, spurte M.

-          I dag hilste jeg på Bleik Blåklokke. Når han finner det for godt å springe ut, vet alle at det er midtsommer.

 

-          Bleik er like blå som Hilding Himmel. Da jeg snakket med ham nå nettopp, hadde han det travelt. Alle blomster har det egentlig travelt om sommeren. De må bruke de fine sommerdagene til å vokse og sette frø til neste sommer.

-          Det spesielle med Bleik Blåklokke er at han har den idéen at han må komme seg så nær Hilding Himmel som mulig før sommeren er slutt. Ettersom ukene går utover sommeren klatrer han høyere og høyere, helt til han er oppe i høyfjellet.

-          Alle de andre blomstene i blomsterenga ler litt av Bleik.

-          Hvorfor skal du dra til fjells når vi har det så fint her, sier de. Men Bleik hører ikke på dem. Når midtsommerballet i blomsterenga er vel overstått og de fleste blomstene går i frø, da forsvinner Bleik uten å si noe. Han er på vei til fjells.

-          Han vet ikke helt hvorfor han legger ut på vandring, men det er slik han har holdt på i årevis. Kan hende vil han oppleve noe nytt? Iallfall er han på farten. Underveis opplever han mye som de rotfaste i blomsterenga aldri kommer i nærheten av.

-          Bertil Bekk er en trofast venn. Følger Bleik Bertil oppover, vet han at han kommer til fjells. Bertil er grei sånn; han renner bestandig nedover. Litt rart det der. Mens Bleik klatrer oppover, går Bertil nedover. Bleik har aldri hørt om bekker som renner oppover.

-          Nede i lavlandet treffer Bleik rett som det er på Fabian Fagerklokke.

 

-          De to ligner på hverandre, bare at Fabian er mye større. Bleik har mange ganger spurt Fabian om han ikke vil være med til fjells, men Fabian sier hver gang at han er for stor og tung. Det blir for slitsomt med alle bakkene.

-          Det er da Bleik Blåklokke setter pris på at han er liten og lett. Dessuten har han en jobb å gjøre underveis. Hver morgen ringer han i klokkene sine for å vekke blomster og insekter. Ikke noe er så trivelig som når han har ringt seg ferdig, å se på alt som våkner om morgenen. Grei Gress rister av seg morgenduggen så spruten står. Bea Blomsterflue pusser vingene sine og gjør seg klar til å fly.

 

-          Det er så utrolig mye å se og glede seg over i tidlige morgenstunder bare han tar seg tid til å slappe av før han setter av sted for å komme til fjells.

-          Dagene går fort mens han klatrer oppover. Hilding Himmel blir høy og klar, og det blir kaldt om morgenen. Det er Herbert Høst som har begynt å røre på seg.

-          En morgen våkner Bleik og oppdager at han ikke kan ringe.

 

-          Den første snøen har kommet. Alt er hvitt, stille og vakkert.

-          Det var det, sier Bleik til seg selv. - Endelig bra at jeg rakk å sette frø da jeg var nede i lavlandet.

-          Nå er det bare å vente på neste sommer, sier han mens snøen faller.

Klikk, klokk, klute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: