fredag 18. september 2020

1001 godnatthistorier - 392. Historien om Julius Julebordgjest

 

392. Historien om Julius Julebordgjest

-          Nå skal jeg fortelle deg hva Julian Julebordgjest fortalte meg forleden dag, sa fru Fantasia da hun satte seg ned på stolen ved siden av senga til M.

-          Han ga meg forresten en kransekakering og sa jeg skulle gi den til deg. Jeg håper du liker kransekake?

 

-          Tusen takk, sa M. – Kransekakeringer er noe av det beste jeg vet.

-          Du skjønner, Julian Julebordgjest fant plutselig ut at han skulle bli vegetarianer. Det kom litt brått på like før han skulle på julebord sammen med vennene sine. Har du forresten vært på julebord, spurte feen.

-          Nei, svarte M, som sant var.

-          Hvis du hadde sett hva som var på bordet da gjestene skulle forsyne seg, ville du fått et lite sjokk om du var Julian og nyomvendt vegetarianer.

 

-          Julian hadde gledet seg til julebordet i mange uker før jul, men hadde ikke trodd at det var så mye kjøttmat. Riktignok var det noen salatblader drysset utover innimellom, men det var slett ikke noe å bli mett av for en vegetarianer

-          Det hørtes ikke noe morsomt ut, sa M. – All den deilige maten og så kunne han ikke spise noen ting?

-          Nå var det ikke så lenge siden at Julian hadde bestemt seg for å bli vegetarianer, men han kunne jo ikke bare fylle opp tallerkenen med kjøttmat og andre julebordgodsaker. Hva ville vennene hans si da? Derfor hadde han tatt med seg noen plastposer i tilfelle kjøttsulten ikke var til å stoppe.

-          Når han var sikker på at ingen så ham, passet han på å skuffe til seg litt kalkunbryst, noen skiver fenalår og ribbe med sprøstekt svor. Heldigvis hadde han både bukselommer og jakkelommer i findressen sin.

-          Da alle bortsett fra Julian hadde spist seg mette på kjøttmaten, var det tid for dessert. Julian ble sittende alene igjen ved bordet og passet på å fylle baklommene med røkelaks og gravlaks, men hadde ikke flere plastposer. Det skulle han ikke gjort.

-          Han fulgte etter de andre til dessertbordet og forsynte seg grådig. Ikke var han blitt mett av noen skarve grønnsaker og salatblader. Der de andre tok lite grann av litt av hvert, fylte Julian flere tallerkener.

-          Selvsagt måtte han forsyne seg av pepperkakehuset enda det sikkert ikke var meningen at noen skulle spise det.

-          Dessverre glemte han laksen i baklommene og satte seg ned på stolen. Det tok ikke lange tiden før han kjente seg ganske klissete bak. Våt ble han også. Dette var flaue greier. Best å komme seg hjem, tenkte han, før de andre julebordgjestene oppdager hva jeg har i lommene.

-          På veien ut forbi dessertbordet rasket han med seg noen kransekakeringer. Slankemat, tenkte han. Hullet i ringen inneholder ikke mat i det hele tatt.

-          Jeg skal hilse fra Julius og ønske deg god jul!

Jill, jall, jute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: