søndag 20. september 2020

1001 godnatthistorier - 394. Historien om Ellevill Elghund

 

394. Historien om Ellevill Elghund

-          Hvem er det som holder på med å bjeffe hele dagen borte i skogen, spurte M da fru Fantasia kom inn og satte seg på sengekanten.

-          Er bjeffingen grov eller fin i målet?

-          Den høres ganske morsk ut, sa M.

-          Da kan det ikke være noen annen enn Ellevill Elghund. Han pleier å holde på nå på høsten. Jeg har snakket med Eivind Elg som har holdt til i åkerkanten og forsynt seg av havre hver eneste kveld og natt. Eivind har bedt meg drysse litt stjernestøv over Ellevill for å få ham til å stoppe. Det har jeg gjort, og det er derfor Ellevill har holdt seg i ro i hele sommer.

 

-          Så en dag tok Jeremias Jeger seg en tur i skogen sammen med Ellevill Elghund. Det var Jeremias som eide Ellevill. Det var iallfall hva han mente, selv om Ellevill visste at det det var han som eide Jeremias. Hvorfor skulle han eller gå med Jeremias i bånd rett som det var?

-          De to gikk til et vann i skogen og der fikk Jeremias lov til å vaske Ellevill. Dermed forsvant alt stjernestøvet, og det første Ellevill gjorde var å bjeffe alt han kunne.

-          Eivind Elg var ikke dummere enn at han skjønte signalet. Nå var elgjakten i gang, og det var utrygt å være elg. Dermed ble det slutt på turene til havreåkeren for Eivind. Han trakk lenger inn i skogen.

-          Høsten var den beste tiden på året, syntes Ellevill. Da var det passe varmt også. Med den tykke pelsen han hadde på seg hele året, kunne det rett som det var bli for varmt om sommeren. Når det ble rim i gresset, trivdes Ellevill best. Det var helt utrolig spennende å løpe rundt i høstskogen.

 

-          Noen ganger måtte han trekke på Jeremias Jeger. At ikke Jeremias kunne trene litt mer, slik at han kunne være med på moroa i skogen? Jeremias likte best å sitte på en stubbe og vente på at Eivind Elg skulle komme ruslende.

-          Det beste var å bli sluppet løs slik at han kunne løpe hvor han ville. Så mange kjente å hilse på. Alle vennene hans fra året før var der og ventet på å få besøk av Ellevill. Jeremias Jeger skulle bare visst hva han holdt på med i skogen, men det gjorde han ikke.

-          Markus Markmus holdt til i det samme hullet som i fjor. I år hadde han både barn og barnebarn og Ellevill snuste på alle sammen. Borte i skogholtet traff han på Råger Rådyr. Råger kunne fortelle hva som hadde skjedd i skogen siden i fjor, og det var ikke lite. Blant annet hadde Ulf og Ulvhild Ulv slått seg ned ved Dauingtjern. De hadde fem ulvunger som var sultne hele tiden. Det var ikke lenger så trivelig å bo i skogen, for ulveparet var støtt og stadig på jakt etter mat.

-          Bare snakk med Eivind Elg. Han og Elvira Elg mistet den ene kalven midt på sommeren da de badet i Dauingtjern og forsynte seg av vannliljene. Det var Ulvhild som tok kalven. Ja, der har vi forresten Eivind. Nå kan du snakke med ham selv.

Ellevill fikk høre hele historien. De to vennene ble enige om at de skulle lure Jeremias Jeger i år også.

-          Jeremias har sittet i godstolen i hele sommer og trenger å røre på seg, sa Ellevill. – Vil du som jeg, så løper du innover i skogen og jeg løper etter deg. Da skal det nok bli fart på Jeremias, tenker jeg.

Og slik ble det. Da dagen var omme, hadde Ellevill hatt mer moro enn han hadde hatt på lenge. Jeremias, derimot, var ganske utslitt.

-          Jeg tror jeg må finne meg en stubbe å sitte på i morgen, sa han og klappet Ellevill på hodet.

Klipp, klapp, klute, så var den historien ute

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: