fredag 11. desember 2020

1001 godnatthistorier - 472. Historien om Barbro Badevekt

 

472. Historien om Barbro Badevekt

-          Ha det på badet, er det mange som sier når de går sin vei, sa fru Fantasia og satte seg ved siden av M.

-          Ja, det har jeg hørt. Hvorfor sier de det, lurer jeg på?

-          Det samme undrer Barbro Badevekt seg over. Hun står jo på badet mesteparten av tiden. Stadig vekk er det noen som sier ha det på badet. Hun har det på badet hele tiden, men forstår ikke helt hva det er å ha det på badet. Kan hende sier folk det fordi ha det og badet rimer?

 

-          Barbro er fornøyd med livet sitt som vekt, spesielt som badevekt. Inne på badet er det som regel akkurat passe varmt. Om hun har lyst, kan hun ta seg en dusj også. Det gjør hun sjelden, for egentlig har hun litt vannskrekk. Hun har aldri fortalt det til noen, men hun liker ikke våte føtter. Skal hun bli tråkket på, bør føttene være rene og tørre. Sure sokker liker hun iallfall ikke.

-          Når hun står på badet, hører hun det meste. Noen av de som får lov til å tråkke på henne driver med noe da kaller trening. Barbro har aldri helt forstått hva trening er for noe rart, men hun har merket at de drypper svette ned på henne rett som det er. Akkurat det er utrivelig. Mange av de som trener, sier at de er på fitness og løfter vekter. Barbro er glad hun ikke er med på det. I tillegg til å ha vannskrekk liker hun ikke å bli løftet på.

-          Barbro har hørt at det også er noe som heter vektløftingskonkurranser. Hva kan egentlig poenget være med å løfte en badevekt? Hun har snakket med andre vekter og spurt om de vet hva vektløfting er, men ingen av dem har noen anelse. Ingen av dem er noen gang blitt løftet på annet enn når de er blitt flyttet fra et sted til et annet.

-          Barbro har ikke noe ønske om å bli flyttet på. Hun trives på badet. Den som ikke har vært på badet nesten hele sitt liv, vet ikke hvor mye spennende det er som hender der. Badet er faktisk det viktigste rommet i hele Husfrid Hus. Alle er innom der rett som det er hver eneste dag.

-          De andre rommene er uenige med Barbro. Stuggurd Stue mener at han er nummer en, mens Kjøleik Kjøkken påstår at hadde det ikke vært for ham, ville ingen fått mat i seg. Barbro er langt på vei enig med Kjøleik. De som tråkker på henne, gjør det gjerne etter at de har spist mat som kommer nettopp fra Kjøleik Kjøkken. Snork Soverom bryr seg ikke med hva de andre småkrangler om. Ikke noe er så godt som en god natts søvn, sier han.

-          Helt enig, sa M. – og nå kjenner jeg meg søvnig.

Snirk, snork, snute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: