tirsdag 22. desember 2020

1001 godnatthistorier - 483. Historien om Flo Fløte

 

483. Historien om Flo Fløte

-          I morgen er det fødselsdag og tid for bløtkake, sa fru Fantasia og satte seg i fotenden av senga. – I Kjølv Kjøleskap står to stykker og venter på den store dagen.

-          Javel, svarte M. – Hvorfor står de i inne i Kjølv når det er helt grei temperatur ute?

-          De to er litt nøye på det, for de vil ikke surne.

-          Hvem er de, forresten, spurte M.

-          Det er Flo Fløte og Krim Kremfløte. La oss åpne døren til Kjølv og hilse på dem.

Feen åpnet døren og M tittet inn.

-          Ja, der er de, pekte M. – Jeg ser at Flo har tjue prosent fett og Krim har hele trettiåtte prosent.

 

-          Det står på baksiden av kartongene. Begge to kommer fra Tine.

-          Men vi er forskjellige, sa Flo. – Krim inneholder alt for mye fett. Hun er rett og slett usunn.

-          Nei, nå får du sannelig gi deg, sa Krim. – Jeg usunn! Den må du dra lenger ut på landet med. Du duger ikke til stort, Flo. Ikke går det an å piske krem av deg en gang.

-          Kan noen flytte meg til en annen hylle i kjøleskapet, sa Flo. – Jeg kan bli sur ved å stå ved siden av den viktigpetraen.

-          Nå må dere ta det med ro, sa feen. – Det er ingen grunn til å hisse seg opp. I morgen er det fødselsdag og alle bør være blide og fornøyde.

Det ble stille inne i Kjølv Kjøleskap.

-          Jeg gleder meg til fødselsdagen, sa Flo. Ikke noe er så fint som fest og moro. Jeg blir helt opp i Fljot Fløteskål som er laget av ekte sølv. Fljot er pusset så blank at det lyser av henne bare til ære for meg.

 

-          Ved siden av meg har jeg Sukrid Sukkerskål og Kaftir Kaffekanne. Begge to er laget av det fineste sølv. Bare det å bli helt over i Fljot er som å komme i himmerike, synes jeg.

-          Jeg må jo si at jeg gruer meg litt til å bli helt over i Kaftein Kaffe. Han er bestandig litt for varm, mener jeg. Men må jeg, så må jeg.

-          Krim Kremfløte er litt heldigere der, men det går ikke an å få både i pose og sekk, trøster Fljot Fløteskål.

-          Siden jeg er matfløte, er jeg rett som det er så heldig at jeg blir brukt til å lage saus. Aller best liker jeg viltsaus. Den er litt skarp i smaken av og til. Da er det fint at jeg kan hjelpe til med å gi sausen en rundere smak. Til middag da treffer jeg på Fjolne Fjellrype, eller rettere sagt det som er igjen av ham. Men Fjolne klager ikke. Han skulle nok helst fløyet rundt oppe i fjellheimen, men ingen ting varer evig. Heller ikke for ryper.

-          Når det gikk så galt at han til slutt havnet i middagsgryta, er han iallfall glad for å treffe meg.

-          Hadde det ikke vært for deg, Flo, hadde det vært trist å komme her på middagsbordet, sier Fjolne. Det er godt å ha gode venner som deg og Teittil Tyttebær når det skulle ende slik.

Gryt, greit, grute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: