torsdag 3. desember 2020

ATLE FRYKTER ALT!

 

ATLE FRYKTER ALT! (Men kan det være falske nyheter/fake news nå som Luciadagen nærmer seg?)

Svart senker frykten seg
I stall og stue
Solen har gått sin vei,
Farene truer

Trøsten er at Luciadagen i år faller på søndag 13. desember, ikke fredag 13., men hjelper det? Atle forsøker å omtale seg selv som tredje person for å distansere seg fra FRYKTEN, men virker det? Han vet ikke.

De siste årene (Atle vet ikke helt hvor lenge) har FRYKTEN hatt gode levekår. Det har tatt tid for ham, men han har etter hvert forstått at han bør FRYKTE eller være redd for det meste. Det siste året har FRYKTEN for Covid-19 fått det til å tippe over for stakkars Atle.

Nå er det blitt første desember, og han FRYKTER at det ligger an til snøkaos om ikke lenge. Når så kakelinna kommer, er han REDD for at det kan bli forferdelig glatt. Når han må gå til butikken for å proviantere, er han plaget av FRYKT for at han kan falle på glattisen og brekke en arm eller det som verre år. FRYKTEN for at det kan bli for kaldt eller for varmt i vinter rir ham som en mare nå når nettene er lange og dagene korte. Synker termometeret under 20 minus, er han REDD for at han ikke har gode nok ullsokker og kan fryse på seg forkjølelse, influensa eller andre uhumskheter i disse koronatider. Kanskje bør han holde seg innendørs eller aller helst ligge i senga hele dagen? Det siste tør han jo ikke, for han har hørt at de aller fleste dør akkurat der, i senga. Derfor er han alvorlig plaget av FRYKT hver gang han inntar horisontalen og trekker dyna opp til nesetippen. Dette er nå blitt så alvorlig for ham at han virkelig lurer på om han bør oppsøke fastlegen og åpne opp om alt som bekymrer ham. Det er bare det at dersom legen er velvillig, blir han henvist videre for undersøkelser av alt mulig, og hvem vet hva som kan feile ham da? Han FRYKTER så mye hva som kan bli resultatet at han utsetter legebesøket på ubestemt tid. Det er bare det at da vokser FRYKTEN enda mer!

Men kan hende er det ikke så alvorlig for Atle likevel? Om ikke lenge flyr han paraglider uten å ofre FRYKTEN en tanke. Snart fridykker han på 10-15 meters dyp i Norges neststerkeste tidevannsstrøm; der er FRYKTEN ikke med når han driver i Straumen ut mot Trondheimsfjorden.

Ingen kommentarer: