lørdag 24. april 2021

1001 godnatthistorier - 600. Historien om Melvin Melis

 

600. Historien om Melvin Melis

-          Melvin Melis var litt lei seg i dag, sa fru Fantasia og satte seg ved siden av M på sengekanten.

-          Hvorfor det, spurte M. - Hadde han det ikke bra i kjøkkenskapet?

 

-          Nei, han likte seg ikke der. Han ville helst frem i lyset.

-          Det kan jeg godt forstå, sa M. - Jeg ville ikke likt meg om jeg skulle stå inne i et skap dag etter dag.

-          Melvin gleder seg til jul. Da har han store planer om å komme sammen med Mandela Mandel. Når de to henger sammen, er ikke Marvin Marsipan langt unna.

-          Jeg husker du fortalte om Marvin for lenge siden. Marvin elsker julemarsipan.

 

-          Ellers er Melvin Melis ikke så veldig begeistret for Marvin. Marvin er alt for søt, mener han.

-          Men melis er jo enda søtere?

-          Det er nettopp derfor. Melvin liker ikke at noen sier at de er bedre enn ham. Han vil helst være alene på søttoppen.

-          Jeg synes Melvin Melis skulle være fornøyd som han er. Han brukes jo mange steder hvor det ikke går å bruke Marvin Marsipan. Når Peppe Pepperkakehus står ferdig, blir han brukt som julesnø og melisglasur Dessuten blir han gjerne strødd på toppen av Skule Skolebrød sammen med Kolbjørn Kokos.

 

-          En gang bestemte Melvin Melis seg for at han ville gjøre noe helt annet enn det vanlige. Melvin hadde nemlig sett på TV at mange fjelltopper rundt omkring i verden var dekket av noe hvitt. Han skjønte med en gang at alt det hvite var melis. Hva skulle det ellers være?

-          Da Melvin hørte at Fjols Fjellturist hadde store planer om å klatre til topps på Mount Everest, bestemte han seg for å være med. Det ville være ille om Fjols kom dit, så alt det hvite og så var det ingen der som kunne fortelle hva det var. Derfor snek Melvin seg med da Fjols pakket fjellsekken.

-          Melvin hadde aldri fløyet før og syntes det var en litt ubehagelig opplevelse. Det kilte slik i magen da flyet lettet. Han kjente seg ikke helt vel da han kom ut av flyet i Katt Mann Du i Nepal. Eller var det Katmandu? Han var ikke sikker. Det samme kunne det forresten være. Det viktigste var at alle fjellene rundt omkring hadde melis på toppene.

 

-          For et syn! Melvin hadde aldri sett noe så vakkert. At det kunne være så mye melis i verden, hadde han ikke kunnet forestille seg. At Fjols Fjellturist somlet slik med å gå opp dit, forstod ikke Melvin. Hver eneste dag maste han på Fjols om de ikke snart skulle opp til Mount Everest.

-          Skuffelsen var derfor stor da de kom opp til alt det hvite og Melvin oppdaget at det slett ikke var melis. Det var noe så enkelt og ekkelt som snø.

 

-          Dette vil jeg ikke være med på, sa Melvin til Fjols. – Jeg har hørt at snø er farlig. Den er kald og dessuten kan den rase ned. Melisras går an, men snøras er ikke bra. Jeg vil hjem!

-          For en gangs skyld var Fjols Fjellturist fornuftig. Han pakket Melvin Melis i fjellsekken og gikk ned igjen til Katt Mann Du. Eller var det Katmandu? Melvin var ikke sikker. Det samme kunne det forresten være.

-          Da han var tilbake i kjøkkenskapet, var han fornøyd. Han hadde vært ute i den store verden og var veldig glad over å være hjemme igjen.

Katmandu, katmandit, katmandute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: