søndag 25. april 2021

1001 godnatthistorier - 601. Historien om Blings Brødkniv

 

601. Historien om Blings Brødkniv

-          Nei, hørte jeg en rope i kveld, sa fru Fantasia og satte seg ved siden av M.

-          Det var da rart, bare å rope nei, svarte M.

-          Akkurat det samme syntes jeg. Derfor stoppet jeg for å finne ut hva det kunne være for noe. Og så var det ingen annen enn Blings Brødkniv. Hvorfor roper du nei, spurte jeg.

 

-          Klart jeg må si nei når det ser ut til at noen vil hindre meg i å gjøre det eneste jeg kan, nemlig å skjære brødblingser.

-          Det var da merkelig, sa feen. – Hvem er det som kan tenke slikt?

-          Det er ingen andre enn Bror Brødskjærer. Han tror han er noe fordi han skjærer mye raskere enn meg.

-          Hva er det som er galt med det, spurte fru Fantasia.

-          Vi har snakket sammen alle vi som har holdt til i kjøkkenet i årevis. Nå må det ta slutt at det kommer alle slags unødvendige maskiner og stjeler arbeidet fra oss. Jeg må bare spørre hvorfor det skal være bruk for en elektrisk brødskjærer når det bare skal skjæres 4-5 blingser. Dessuten kan ikke Bror gjøre noe så enkelt som å dele et rundstykke i to en gang. Det burde være den enkleste sak i verden, men det kan han ikke. Kjell Kjele er helt enig.

 

-          Kjell opplever akkurat det samme som meg. Jeg kan koke det meste, sa Kjell da jeg snakket med ham, men nå er det ikke grenser for hvor mye rare kokere som kommer. Hva kan vitsen være med en eggekoker, når jeg kan gjøre det like bra?

-          Kaftir Kaffekjele er også enig. Hva kan poenget være med dyre kaffemaskiner når det er så enkelt som bare det å koke god kaffe?

-          Nå er det nesten opprør på kjøkkenet, sa Blings Brødkniv. – Dersom ikke alle disse kjøkkenmaskinene finner veien tilbake til butikkene, vet jeg akkurat hva jeg skal gjøre. Jeg er skarp, og jeg har bestemt meg for å kutte strømmen en av dagene nå. Det er lett som bare det å skjære over strømledningene som alle har hengende etter seg.

-          Jeg har en bedre plan, sa M. – Jeg kom på noe akkurat nå. Du har kan hende hørt om Trygve Trykknapp?

-          Nei, sa Blings. - Hvem er det?

-          Jeg skjønner du har vært litt for lenge på kjøkkenet uten å se deg om. Alle burde vel vite at det ikke er nok å plugge støpselet inn i kontakten?

-          Burde jeg vite det? Jeg har da ikke bruk for noe støpsel!

 

M rystet på hodet.

-          Nei, det burde du vel ikke, men saken er at alle de som har et støpsel hengende og slengende, er nødt til å ha hjelp av Trygve Trykknapp for å virke. Dersom det ikke går an å trykke inn Trygve, er det ikke mulig å starte verken Bror Brødskjærer eller noen av de andre maskinene på kjøkkenet. Der vet jeg at Hubba Bubba kan hjelpe. Det er bare å kline inn en skikkelig tyggegummi rundt Trygve. Da går det ikke an å få Bror til å virke, og du må gjøre jobben.

-          Så flott, sa Blings, - men hvor har du Hubba Bubba?

-          Han bor rett utenfor her i Hubba Bubbatreet. Selv om det ikke er lørdag, tror jeg at jeg kan spørre ham. Først forlanger han å bli blåst opp til en stor ballong, men det skal jeg ordne selv om det er en helt vanlig hverdag. Hvis jeg ikke får det til selv, kan jeg hente en venninne som er helt super til å blåse opp ballongtyggegummi.

 

-          Så flott, sa Blings Brødkniv.

-          Jeg tror det er best vi sover litt på dette her, sa feen og la Blings Brødkniv ned i kjøkkenskuffen. Nå er det sengetid.

Blings, blangs, blute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: