onsdag 11. mars 2020

1001 godnatthistorier - 213. Historien om Hoppalong Hoppekreps


213. Historien om Hoppalong Hoppekreps
-          Har du sett Hoppalong Hoppekreps i det siste, spurte fru Fantasia da hun satte seg ved siden av M
-          Nei, hva er det for en fyr, svarte M.
-          Det er neimen ikke lett å svare på, for han er så liten, den lille spretten.

-          Familien hans holder til både i ferskvann og saltvann, og de er så mange at jeg ikke har tall på dem. Men la oss ta en tur til Figga og prate med ham. Jeg vet han holder til der i en liten bakevje i elva.
Feen tok frem tryllestaven og drysset litt stjernestøv over M. Vips stod de ved bredden av Figga. Det var vår og heggen blomstret rundt omkring.


-          La oss spørre Hege Hegg om hun har sett Hoppalong i det siste.
-          Ja, svarte Hege. Hun hadde skarpe ører og kunne høre den minste flue surre. – Dere lurer på hvor Hoppalong Hoppekreps er akkurat nå? Kom over hit. Han holder til rett under her hvor jeg står og blomstrer.
Litt dryss av stjernestøv og feen og M stod under Hege Hegg og tittet ned i vannet. Og sannelig! Der var han.
-          Hallo Hoppalong! Hva holder du på med der ved siden av den store steinen?
-          Ser dere ikke Sjøgrim Sjøørret der borte ute i elva? Han har sneket seg opp fra sjøen nå tidlig i morges da det flødde og har stått der hele dagen. Nå jakter han etter oss hoppekreps, det er jeg sikker på. Og så jeg som holdt på med å spise kveldsmaten min. Jeg skjønner ikke at Sjøgrim ikke kan holde seg i sjøen. Hvorfor skal han ellers kalle seg for sjøørret? Han burde ikke ha noe å gjøre her i Figga på denne tiden av året. Det er lenge til det er tid for å gyte for han og Sjøhild.
-          Slapp av, Hoppalong. Du er så liten at du helt sikkert ikke er mat for Sjøgrim. Men siden du er så redd, skal vi skremme Sjøgrim litt.
Feen drysset litt stjernestøv over tre millimeter lange Hoppalong som plutselig vokste og vokste til han var hele tre meter lang.
-          Nå skal Sjøgrim få seg en smekk som han sent vil glemme, sa feen, - Svøm ut på dypt vann nå.
-          Tør jeg det, svarte Hoppalong. – Sjøgrim er jo så stor.
-          Nå er du mye, mye større. Nå er det du som er kongen av Figga!
Hoppalong var likevel engstelig og svømte ut bak Sjøgrim. Han strakte ut et av følehornene og pirket Sjøgrim på halen. Den som skvatt, var Sjøgrim Sjøørret. Han ble så redd at han spratt mer enn en meter opp av vannet før han forsvant i rasende fart ut i sjøen.
-          Det var til pass for ham, sa feen. – Han burde vite at sjøørret skal holde seg ute i fjorden nå på våren. Nå er jeg helt sikker på at Sjøgrim venter lenge med å komme opp i Figga.
-          Du og Hege Hegg får være på vakt om han forsøker seg igjen. Om ikke dette var nok, skal han få seg en lærepenge som han sent vil glemme.
Hege Hegg raslet med bladene i kveldsbrisen for å vise at hun hadde hørt hva feen sa.
Hegg, hagg, hute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: