mandag 23. mars 2020

1001 godnatthistorier - 224. Historien om Bibbi Blyant


224. Historien om Bibbi Blyant
-          Nå er det allerede mai måned. Da er det visst ikke lenge til du skal begynne på Skule Skole. Omtrent når Bringulf Bringebær begynner å rødme kan det være tid for skolestart. Det blir sikkert spennende?
Fru Fantasia satte seg på sengekanten.
-          Ja, det blir rart ikke å skulle til barnehagen, svarte M.
-          Jeg vet om en som er helt forferdelig spent på hvordan det blir på Skule Skole, og det er Bibbi Blyant.

-          Hun kan nesten ikke vente. Hun er litt engstelig, og derfor vil hun ha med seg Vivi Viskelær. Dersom hun skulle skrive noe feil, er det kjekt å få hjelp. Ikke noe er så fint som å ha minst en god venn den første skoledagen.
-          Bibbi Blyant er engstelig for at hun ikke skal greie å skrive bokstavene riktig, Derfor har hun i flere uker trent sammen med Linus Linjal.  Noen av de store bokstavene kan nemlig skrives ved hjelp av linjal, og Bibbi blyant har lært dem alle sammen: A, E, F, H, I, K, L, M, N, T, V, W, X, Y, Z, og Æ.  Litt verre er det med de andre store bokstavene. Linus har ikke villet hjelpe til med å skrive O for eksempel, men med mer trening tror Bibbi at hun skal greie det alene. Om det går galt, kan alltids Vivi Viskelær hjelpe til.
-          Det aller viktigste for Bibbi når Skule Skole starter, er at hun har en skikkelig skarp blyantspiss. Skal man lage fine streker, kommer man ikke utenom en spiss spiss for å si det slik. Der har hun alliert seg med Bjarne Blyantspisser. Bjarne har fått fin gulfarge for anledningen.

-          Dersom Bjarne ikke greier å gjøre jobben skikkelig, vil han få hjelp av kusinen sin, Blyfrid Blyantspisser. Hun kan spisse det meste.

-          Dessverre er hun så stor at hun ikke får være med til Skule Skole.
-          En annen ting som gjelder på Skule Skole, er at det ikke er nok penger til alt det som Skule ønsker seg. Sjefen til Skule som kaller seg for kunnskapsminister, har bestemt at det må spares i skolen. Enda noen sier at Norge er verdens rikeste land, må det spares. Kanskje det er derfor Norge er så rikt? Ikke greit å vite.
-          Kunnskapsministeren har bestemt at alle skolebarna skal få utlevert Bleng Blyantforlenger sammen med Bibbi Blyant. Kunnskapsministeren vet nemlig hva som skjer med Bibbi når Bjarne Blyantspisser gjør jobben sin. Hun blir mindre og mindre til hun bare er en knøttliten blyantstump som ikke får plass selv i en barnehånd.

-           Det er da Bleng Blyantforlenger kommer til sin rett. Bleng kan brukes helt til Bibbi ikke kan spisses lenger. Da er hun bittebitteliten. Men når hun får Bleng satt på seg, kan hun skrive likevel.

-          Bibbi er egentlig en liten skøyer. Det er ikke bare på papiret hun lager streker når hun er på skolen. Hun har hørt av andre i familien sin at når hun har en slik fin spiss, så må den brukes. Bibbi vet hva hun skal gjøre når hun kommer til Skule Skole. Hun gleder seg til å stikke spissen i ryggen som er foran henne. Dersom læreren skulle bli sint, har Bibbi øvd seg på å se uskyldig ut. Dessuten vil hun gjemme seg i pennalet så fort hun kan.
Stikk, stakk, stute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: