søndag 29. mars 2020

1001 godnatthistorier - 230. Historien om Kari Katt


230. Historien om Kari Katt
-          Kari Katt hadde det travelt så jeg før jeg kom inn til deg, sa fru Fantasia. – Hun forsvant i full fart rundt hushjørnet på jakt etter Skule Skogmus. Når vinteren begynner å nærme seg, forsøker Skule å komme seg innomhus hvor det er godt og varmt hele vinteren.

-          Skule er en liten skogmus. Dersom han greier å snike seg inn i et hus, liker han å bo i første etasje. Skrømt Skogmus hører til arten stor skogmus. Flytter han innomhus, bor han gjerne i andre etasje eller på loftet om han kan komme seg inn der. Begge to vet at når det går mot jul, vanker det masse godsaker.
-          Begge de to skogmusene lever et farlig liv dersom Kari Katt bor i huset. Det morsomste Kari vet er nemlig å løpe etter skogmus og skremme dem. Det hender til og med at hun spiser dem.

-          Kari Katt har lært seg hvordan hun skal få tak i Skule Skogmus. Hun later som hun ligger og sover og ikke ser noen ting. Da våger Skule seg frem, særlig hvis det er en matbit i sikte. Hadde Skule visst at skogmus er noe av det beste Kari Katt vet, hadde han nok vært mer forsiktig.
-          Dessuten har Kari Katt gått på katteskolen hvor hun har lært seg det viktigste av det en huskatt bør vite.

-          Katteskolen var på vinteren og mye av undervisningen foregikk utendørs. Da var det greit å ha strikkelue på hodet. Noen mus hadde meldt seg som frivillige til skolen mot at de fikk spise en stor ostebit til frokost, formiddagsmat og middag og at de selv ikke skulle bli spist. Det gikk som regel bra. For musene.

-          Kari Katt liker å sove. Når hun har sjansen til det, tar hun seg en blund. Får hun lov til å hoppe opp i sofaen, gjør hun det. Bare hun ikke klorer for mye med klørne. Der ligger hun og drømmer kattedrømmer. Kari har hørt at de som bor i huset, mener at de eier Kari Katt, men selv vet hun at det er omvendt. Det er hun som eier menneskene i huset, men, pytt! Det betyr ikke noe hva menneskene mener. Noen ganger drømmer Kari skikkelig kattedrømmer. Da er det hun som er stor, og menneskene som er små.

-          Kari liker slike drømmer. Andre ganger drømmer hun at hun kan kan spise så mye hun vil av den deiligste mat. Hun spiser og spiser til hun blir helt sprekkmett. Hun må bare spise mer og mer. Den drømmen er ikke særlig morsom når hun oppdager at hun er blitt så stor at hun ikke kan røre på seg.

-          Da er det godt å våkne og oppdage at det bare var en drøm. Kari Katt strekker og tar en tur ut rundt hushjørnet for å sjekke om det er noen mus som har tenkt å lure seg inn i huset. Hadde hun vært like tykk som i drømmen, hadde hun iallfall ikke kommet seg ut gjennom katteluken.

-          Når hun går ut, passe hun på å se seg godt om. I nabohuset bor nemlig Terje Terrier.

-          Han er en hissigpropp av verste skuffe. Det vet alle. Terje er ikke bare etter Kari. Han går etter Postmann Postbud også. Det er på grunn av alle hundene at Postmann kjører rundt i bil. Når Postmann vet at det er hunder i nærheten, forsøker han å holde seg inne i bilen når han skal levere post.

-          Postmann Postbud har ikke tall på de gangene han hadde hund etter seg da han gikk eller syklet rundt med posten. Ofte hadde han lyst til å la være å levere posten der det var hissige hunder. Men posten skal frem, tenkte Postmann der han løp med hunder etter seg.

-          Da var det annerledes med Kari Katt. Hun hadde bestandig tid til å la seg klappe av Postmann, og de to var gode venner.
-          Postmann Postbud har forresten en avtale med Kari om at når hun en gang får kattunger, skal Postmann få en av dem.
Katt, kott, kute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: