fredag 7. august 2020

1001 godnatthistorier - 352. Historien om Barry Banan

 

352. Historien om Barry Banan

-          Hvem er det som er gul og blid og er som et stort smil hele tiden, spurte fru Fantasia.

Hun kom inn til M og det var tydelig hun holdt noe bak ryggen.

-          Det må være et smilefjes, sa M. – men hva er det du har bak ryggen?

Feen trakk frem hånden.

-          Det er jo bare en banan.

-          Det er ikke bare, for det er selveste Barry Banan.

 

-          Han er den blideste karen du treffer i fruktdisken. Du finner ham i så godt som alle land selv om han ikke liker å vokse der det er kaldt om vinteren. Barry liker seg godt både i Sverige og Norge, men han synes svenskene er litt rare. Særlig de som bor i Stockholm og kjører tunnelbanen der. De sier hele tiden at de skal ta T-banan. Barry ser seg om når de prater slik, men han kan absolutt ikke se noen T-banan. Et merkelig folkeslag, mener Barry.

-          Da er det greiere i Norge, selv om folk er litt spesielle der og.

-          Der Barry Banan vokser opp, er det godt og varmt hele året. Det er derfor han har valgt seg ut en palme å vokse i. Han kunne sikkert vokst andre steder, men oppe i en bananpalme har han god utsikt. Er det noe Barry liker, så er det fin utsikt. Det er derfor han er litt forsiktig når han titter frem for å blomstre. Hvis han ikke har fritt utsyn, kan det tenkes at han ombestemmer seg og kryper inn igjen.

 

-          Når Barry har funnet frem til en fin utsiktsplass, får han det veldig travelt. Nå gjelder det å vokse. Det har seg nemlig slik at der han kommer fra, er det stor konkurranse hvert eneste år om hvem som kan vokse seg størst fortest mulig. Det er derfor det er så viktig å velge seg en fin vokseplass med mye sol.

-          Rett som det er kommer Pieter Pyton på besøk mellom bananpalmene. Da pleier det å bli helt stille mellom bananpalmene. Selv Barry holder pusten.

 

-          En gang fant Pieter ut at han skulle klatre opp til Barry Banan. Det var da Barry forstod at Pieter egentlig var en hyggelig og trivelig kar. Det hjalp veldig at Barry smilte. De fleste er egentlig hyggelige, særlig hvis du smiler til dem. Det slår nesten aldri feil.

-          Barry viste Pieter Pyton et hull nede ved roten av bananpalmen. Hullet var akkurat stort nok til at det var plass til Pieter.

-          Her kan du bo, sa Barry, og Pieter takket ja til tilbudet. Som takk sa Pieter at han skulle passe på at ikke uvedkommende klatret opp i palmen og begynte å spise av Barry.

-          Hver gang noen kom i nærheten av palmen til Barry, begynte Pieter å hvese. Derfor fikk Barry lov til å henge til han ble gul og moden. De andre bananklasene ble høstet allerede mens de var grønne.

-          Til slutt hang Barry alene mellom bananpalmene, og det gikk som det måtte gå. Han ble overmoden og falt ned på bakken. Bananskallet skled av.

-          Som den skøyeren Barry var, sørget han for å legge seg slik at sjefen for bananplantasjen tråkket på ham, skled og falt så lang han var.

Binin, banan, banute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: