søndag 30. august 2020

1001 godnatthistorier - 375. Historien om Blondie Bloddråpesvermer

 

375. Historien om Blondie Bloddråpesvermer

-          I dag så jeg en rar liten sommerfugl, sa M da fru Fantasia satte seg ved siden av henne i sengen. – Det så ut som noen hadde sølt rød maling på de svarte vingene.

-          Det høres ut som det var Blondie Blodråpesvermer du så. Hadde hun seks røde flekker på hver vinge?

-          Jeg glemte å telle, men det var iallfall mange røde flekker.

 

-          Da tenker jeg det var Blondie. Hun er en seksflekket bloddråpesvermer. Dessuten er hun veldig glad i Tiril Tiriltunge. Det er der hun pleier å legge eggene sine.

-          Hvorfor har hun slike røde flekker? Det ser skikkelig skummelt ut. Jeg ble nesten litt redd da jeg så henne.

-          Jeg tror det er for å fortelle fugler og andre som spiser insekter at hun er giftig. På den måten får hun stort sett være i fred.

-          Men hvordan fikk hun de flekkene?

-          Det er mange historier om det. Om de er sanne, vet jeg ikke. Jeg skal fortelle deg en av dem som jeg har hørt av Blondie selv. Hun hørte den av moren sin da hun lå inne i egget.

-          Fortell, fortell!

-          For lenge, lenge siden da verden var ung, var formoren til Blondie en liten hvit sommerfugl. Alt var såre vel og alle var snille og gode mot hverandre.

 

-          Slik ville det fortsatt å vært om ikke Dragula Drage kom flygende fra himmelen og fant ut at jorda var et fint sted å bo. Hadde bare Dragula vært en snill og grei drage, kunne alt fortsatt som før, men det var han ikke. Dragula var en ond og ildsprutende drage.

 

-          Alle var livende redde for ham. Når Dragula så noe som rørte seg, sprutet han ild og alt han traff, ble svidd svart. Det skjedde med bloddråpesvermerne også. De som hadde vært så fine og hvite, fikk helt svarte vinger.

-          Dragula Drage holdt til på Dragefjellet, et høyt fjell som bestandig lå oppe i skyene. Ingen visste hvor det var. De som forsøkte å finne det, kom aldri tilbake.

-          En dag, det var forresten dagen for det store midtsommerballet i blomsterenga, holdt alle fugler, dyr og insekter en stor rådslagning. De ble enige om at nå hadde det gått for langt. Det måtte bli slutt på at Dragula Drage gjorde livet nesten ulevelig på jorda.

-          Tusentipptippoldemoren til Blondie meldte seg frivillig fordi hun hadde et hemmelig våpen. Da vingene hennes ble svidd svarte av Dragula, skjedde det noe med kroppen hennes også. Hele henne ble giftig.

-          En natt da Dragula kom flygende, slo han seg ned like ved der tusentipptippoldemoren satt. Han sprutet ild og svidde av alt han kom over. I ly av mørket greide den lille svarte sommerfuglen å bite seg fast mellom dragetærne. Giften fra bittet var sterk. Det varte ikke lenge før Dragula ikke maktet å fly. Han styrtet ned på et fjell som heter Etna i Italia. Fra det fjellet spruter det ild den dag i dag. Noen kaller det for Dragefjellet.

 

-          Den lille svarte sommerfuglen kom seg løs like før Dragula Drage styrtet ned i fjellet. Det sprutet så mange gnister at noen av dem brant seg fast i de svarte vingene til tusentipptippoldemoren. Slik har det seg at Blondie Bloddråpesvermer har seks ildrøde flekker på hver av de to dekkvingene. Dessuten er bakvingene helt røde.

 

-          Flekk, flakk, flute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: