tirsdag 7. september 2021

1001 godnatthistorier - 729. Historien om Ture Turist

 

729. Historien om Ture Turist

-          Har du truffet Ture Turist noen gang, spurte fru Fantasia og glattet på lakenet før hun satte seg ved siden av M.

-          Jeg tror da det, svarte M. – Er det ikke han som liker å reise dit andre pleier å reise?

-          Det stemmer. Ture Turist elsker å være på tur. Derfor er han med i Den norske turistforeningen. Alle som er medlem der, er turister, og de liker å gå på tur. Når turister ser en tursti, begynner de bare å gå. Er det i tillegg malt en rød T her og der, blir de veldig ivrige. Da vet de at det er en turisthytte ikke langt unna hvor de serverer treretters middag på kvelden.

 

-          Når Ture Turist er ute på tur, liker han å ha på seg t-skjorte. Alle skikkelige turister har på seg t-skjorter. Dersom det er kaldt kan de ha en anorakk utenpå. Den anorakken skal helst være rød akkurat som t-ene som viser veien til turisthyttene og treretters middag.

-          Skulle Ture være så uheldig å komme bort fra stiene med røde t-er, har han med seg Kartein Kart.

 

-          Han pleier bestandig å finne noen som kan hjelpe ham med å finne veien til et sted hvor det er treretters middag.

-          Hvorfor er han så nøye på at det skal være tre retter til middag?

-          Det er da lett å skjønne, sa feen. – Ture blir sulten når han er på tur. Dessuten er han forferdelig glad i suppe. Alle treretters middager starter med suppe. Hvis det er kokt blomkål sammen med hovedretten, er det gjerne blomkålsuppe. Er det sopp med i middagen, blir det gjerne soppsuppe med suppesopp i.

-          Så Ture Turist går på tur fordi han vil ha middag? Hadde jeg vært Ture, tror jeg at jeg ville ha gjort noe annet før jeg spiste middag.

-          Ture tenker ikke slik. Han liker å stå i kø og gå i kø.

 

-          En dag syntes han køen var litt for lang. Han hadde tenkt å gå over Besseggen og rekke treretters middag på Gjendesheim. Da var han så heldig å treffe på Paramon Paragliderpilot. Han la igjen turisttursekken og ble med Paramon opp i lia. Litt etter var de i lufta over Besseggen.

 

-          At jeg ikke har tenkt på dette før, sa Paramon til seg selv mens han så ned på turstien langt under seg. – Dette er jo mye finere enn å traske i kø og se etter de røde t-ene. Treretters middag kan jeg jo spise likevel.

-          Da han var vel nede, så han turistene komme nedover mot Gjendesheim. Mange så slitne ut. Veldig slitne. De som kom sist rakk ikke middagen heller. Ikke at det gjorde så mye, for det var ikke nok mat til alle de som hadde stått i lang kø om morgenen. Siden det var fredag måtte de nøye seg med å spise lørdagsgodt på forskudd.

Sjokolade, sjokolide, sjokolute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: