mandag 27. september 2021

1001 godnatthistorier - 749. Historien om Tea Teskje

 

749. Historien om Tea Teskje

-          I bestikkskuffen kjenner Tea Teskje seg litt utenfor, sa fru Fantasia og satte seg ved siden av M på sengekanten. – Hun er den minste av alle skjeene og har ikke fått store plassen i skuffen.

 

-          Før i tiden i finere hus hvor kjøkkenskuffene var fulle av sølvbestikk, var det både store suppeskjeer, vanlige dessertskjeer og teskjeer. Nå for tiden har gjerne suppeskjeene forsvunnet. Kan hende er det fordi det ikke lenger er vanlig med treretters middag hvor suppe gjerne ble servert først. Når det først skal være suppe, er det viktig at suppeskjeen ligger ved siden av kniven på høyre side av tallerkenen.

 

-          Tea Teskje er litt skuffet over at hun ikke får være med på middagsbordet. Hun kunne godt tenke seg å hjelpe til med desserten, men det skjer aldri. Hun må vente til etterpå når det er servering av kake og kaffe eller te.

-          Av en eller annen grunn hører det gjerne med kaffe til kakene. Tea Teskje vet at Kaftein Kaffe er svært fornøyd med det, men selv vil hun helst være sammen med Tea Te. Det må jo være en grunn til at hun kalles for teskje? Iallfall har hun aldri sett kaffeskjeer i bestikkskuffen.

-          Tea synes egentlig det er helt uhørt at hun skal ligge på asjetten ved siden av Karsten Kaffekopp. Hun kan til nød finne seg i å røre i kaffen for å blande i fløte og sukker, men synes ikke hun hører til når det serveres kaffe.

-          At hun er laget av sølv, gjør det ikke bedre. Hun er for fin til å menge seg med alskens sorter kaffe uansett hvor fine navn de har. Med te er det annerledes. Te er blitt drukket i minst fem tusen år, så te er virkelig kultur. Hadde kaffen vært drukket like lenge eller lenger, ville ikke Tea hatt Teskje til etternavn.

-          Selv om Tea ikke sier det, blir hun opprørt hver gang hun må røre om i Kaftein Kaffe. Til forskjell fra kaffe smaker teen te. Kaffe kan noen ganger være rimelig god, andre ganger er den besk og vond. Jobben med å røre rundt i kaffen skulle tilhørt Mona Mokkaskje, men hun vil helst bare være i kontakt med mokkakaffe og forlanger mokkakopper som er mindre enn Karsten Kaffekopp. Dessuten skal mokkakaffe helst drikkes med lillefingeren pekende ut i luften. Det samme foretrekker Tea Teskje også etter at hun er blitt lagt på asjetten. Tedrikkere viser at de har dannelse når de holder tekoppen med strukket lillefinger.

 

-          Akkurat det med lillefingeren er svært viktig, mener Tea.

-          Hun har ligget på så mange asjetter mens teen er blitt drukket at hun vet at å strekke på lillefingeren gjør at teen smaker mye bedre, sa feen. - Alle teskjønnere gjør det. De som ikke gjør det, kan like gjerne drikke kaffe eller varmt vann.

-          Kan det være sant, spurte M.

-          Bare se etter neste gang når noen drikker te. Du kan være sikker på at de som helst drikker kaffe, ikke bruker lillefingeren slik som teskjønnere.

Fing, fang, fute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: