onsdag 17. juli 2019

1001 godnatthistorier - 20. Historien om Connie Cola


20. Historien om Connie Cola

Det var lørdag, godteridagen. M hadde også tømt en flaske Coca Cola og var ganske mett da hun endelig krabbet opp i sengen.

Hvem var det som var der, om ikke fru Fantasia.

-          Har du hørt om Connie Cola, spurte feen.
-           
-          Det er jo henne jeg nettopp har drukket opp, svarte M.

-          Visste du forresten at Connie Cola er en gammel dame? Hun ble født for mye over hundre år siden, i 1886, i Atlanta i USA. Til å begynne med ble hun bare tappet i glass, men for nesten hundre år siden kom hun på flaske.

-           
-          Alle vet at Connie Cola er søt. Ikke minst hun selv. Hun vet at hun er en viktig dame. Når hun kommer til butikkene rundt omkring, kjører hun ofte i egen rød bil.

-          Det er hun veldig stolt av. Det er ikke fritt for at de andre varene i butikken er litt misunnelige på Connie Cola. Per Potet kommer aldri i egen bil. Er han heldig, kommer han i pose. Er han ikke så heldig kommer han i kasse, men aldri så fine kasser som Connie Cola.

-          Det verste med Connie Cola er at hun knapt vil snakke med de andre varene i butikken. Hun holder seg mest for seg selv. Hun liker å breie seg og vil gjerne ha den beste plassen i butikken.

-          Ingen av de andre varene i butikken liker Connie Cola noe særlig. Hvorfor vil hun ikke snakke med dem, lurer de på. Om kvelden når butikken stenger, har både Per Potet, Jorunn Jordbær, Gøril Geitost og alle de andre mye å snakke om. Connie Cola, derimot, sier at nå må hun ha skjønnhetssøvnen sin. At det går an å være så høy på pæra, sier de. Helt til Pål Pære protesterer. Hun er bare blærete, slår han fast.

-           
-          Der hvor all fruktjuicen står, er de også enige om at Connie Cola er en skikkelig blære. Hun innbiller seg at hun er noe bare fordi hun er tappet på en spesiell flaske. Vi er tappet i pappkartonger og er fornøyd med det, sier de.

-          Ikke er Connie Cola sunn heller, har de hørt. Hun inneholder alt for mye sukker. Det er nesten alle enige om både i frukt- og kjøttdisken. Godteriavdelingen sier ikke så mye når praten går om hvem som er sunnest. Der borte vet de at de er mye søtere enn Connie.

-          Hubba Bubba mener at han er sunnere enn de andre i godterihylla. Ikke minst fordi han er den eneste som ikke kommer fra fabrikk. Han har hørt fra bestefaren sin at han opprinnelig vokser på trær, nemlig. Hubba Bubbatrær. Hvor de trærne finnes, vet han ikke, men at de er der ute i skogen, er han helt sikker på.

-           
-          Hubba Bubba hører det rett som det er når barn blir overrasket over at de finner Hubba Bubbatyggegummi i butikken. Barna sier at de trodde at Hubba Bubba bare vokste på trær.

-          Hubba Bubba er stolt over at han er annerledes enn det andre godteriet, men han skryter aldri av det. I godteriavdelingen er det ingen som synes de er bedre enn andre. Smaken er som baken, sier de. Den er delt. Før eller senere blir de spist likevel enten de er lakris eller fløtekarameller.

-           
-          Borte i frukt- og grønnsakdisken er de veldig opptatt av fem om dagen. Hver eneste natt er det hva de snakker om.

-          Det er forresten det eneste de kan være enige om der borte. Når de har snakket seg ferdig om fem om dagen, så begynner de nesten å krangle. Det er grønnsakene på den ene siden. På den andre siden er Jorunn Jordbær, Mona Morell og Dagny Drue og noen andre.

-           
-          Hvis dere ikke holder munn nå, truer de andre, så kommer råten og tar dere. Da kan dere ha det så godt. De vet hva de snakker om, for hver morgen går de som arbeider i butikken en runde og fjerner råtten frukt og bær.
-           
-          Mens praten går om natten, står Connie Cola og sover. Hun vet at hun aldri får råte og blir fjernet fra butikken. Før eller senere tar hun turen til kassa og ut i den store verden. Når det er fødselsdagsselskaper, blir hun solgt i kassevis. Sammen med godteri og kaker. De i fruktdisken kommer nesten aldri i fødselsdager. Blir Jorunn Jordbær invitert, er det bare som kakepynt.

-          Connie Cola vet at det er hun som er hovedpersonen i festlige lag. Det har hun vært i titalls år. Kaker kommer og går. Det samme gjør frukt og bær.

-           
-          Men Connie Cola er bestandig velkommen.


Drikk, drakk, drute, så er historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: