søndag 29. desember 2019

1001 godnatthistorier - 152. Historien om Bella Bekkeblom


152. Historien om Bella Bekkeblom
-          Nå tror jeg Vårhild Vår er på vei, sa fru Fantasia da hun kom inn i soverommet til M.
-          Det lukter vår ute. Snøen smelter i sørhellingene og småbekkene har det travelt med å komme ned til sjøen. Jeg så til og med at Bella Bekkeblom stod og skinte gult nede ved Bertil Bekk.

-          Hun stod i vannkanten sammen med hele familien mens Bertil Bekk klukket fornøyd ved siden av. Bella liker best å stå med føttene i vannet. Det er derfor hun er tidlig ute når Vårhild Vår smelter snøen og setter fart på Bertil.

-          Mange barn liker å plukke Bella fordi hun er så vakker, men Bella liker best å stå der hun er. Blir hun satt i vase innendørs, får hun nesten aldri nok vann og begynner å henge med hodet.
-          Bertil Bekk og Bella er gode venner. Likevel sier Bella rett som det er til Bertil at han må ta det mer med ro. Det hender at det blir så mye vann i Bertil at det står over hodet til Bella. De liker hun ikke, selv om hun elsker å bade. Når Bertil flommer over på den måten, drar han med seg mye grums slik at Bella blir skitten over hele seg. Da må hun vente helt til Reidar Regndråpe kommer og vasker henne i ansiktet, men det er ikke bestandig at Reidar rekker frem før hun er avblomstret.
-          Heldigvis kjenner Bella Bo Bekkeørret. Bo vet å hjelpe henne.

-          Selv om Bo ikke er store karen, har han en stor og bred hale. Han stiller seg rett nedenfor Bella og slår noen kraftige slag med halen og vips så er Bella like smilende og glad som før. Som takk rister hun ned en steinflue til Bo som ikke sier nei takk til godbiten.

-          Vårhild Vår er over alt på denne tiden av året. Hun følger med på det som skjer. Hun forteller at Kjell Kjerrakaill har begynt å røre på seg i de lyse vårnettene. Selv om Konrad Konstabel er på vakt, hender det at han greier å lure seg unna.
-          Det har vært dårlig med laks for Kjell der han står nede i Steinkjerelva, og han begynner å bli veldig sulten. Vårhild har hørt hvordan det rumler i magen hans. Først trodde hun det var torden, men det var ingen skyer på himmelen.

-          Kjell er en luring. Han kan stå helt stille når det er folk i nærheten, men så fort man snur ryggen til ham, kan han forsvinne. I hvert fall når det begynner å rumle i magen hans.
-          Bella Bekkeblom takker for tipset og varsler Bo Bekkeørret.
-          Det går ikke lang tid før de hører noen plaske i vannet lenger ned. Selvsagt er det kjerrakaillen som er på vei oppover.
-          Bertil Bekk kan ikke hjelpe mye, for han er blitt mye mindre enn for noen dager siden. Før var han brun av jord. Nå er han klar og gjennomsiktig slik at det er lett å se Bo Bekkeørret hvis han svømmer omkring.
-          Bo er helt fortvilet for Kjell Kjerrakaill kommer nærmere og nærmere. Han spør Rulle Rullestein om han kan hjelpe, men Rulle svarer at når kjerrakaillen er på jakt etter fisk snur han på hver eneste stein på veien oppover.

-          Han snur og vender på oss rullestein slik at det er bare småfiskene som kommer unna. Noen ganger blir vi til og med kastet opp på tørt land.
-          Da er det Bella Bekkeblom kommer på noe. Hun har oppdaget at da Bertil Bekk herjet på det verste, grov han ut jorden mellom røttene hennes slik at hun nesten ikke maktet å holde seg fast.
-          Kom hit, sa hun til Bo. - Gjem deg under meg, og Kjerrakaillen vil ikke finne deg.
-          Som sagt, så gjort.
-          Rett etter kom Kjell Kjerrakaill forbi dem. Han knirket og plasket mens han kastet rullestein til alle kanter.
-          Nå hørte de to vennene politibilen som kom med fulle sirener. Det var ikke vanskelig for Konrad Konstabel å finne rømlingen som snart var tilbake på plassen sin i Steinkjerelva. Der står han den dag i dag. Hvis du går dit ned, kan du se selv.
Selv, salv, sute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: