mandag 3. februar 2020

1001 godnatthistorier - 179. Historien om Nina Ned


179. Historien om Nina Ned
-          I går fortalte jeg om Ola Opp, sa fru Fantasia da hun satte seg ned.
-          I kveld skal jeg fortelle om bestevenninnen til Ola, Nina Ned. Jeg liker Nina. Hvordan skulle jeg ellers makte å sette meg ned?
-          Nina Ned og Ola Opp kan ikke greie seg uten hverandre. Det er forresten Nina Ned som sørger for at det blir moro i slalombakkene.

-          Desto fortere det går nedover, desto morsommere er det, mener Nina Ned. Det er derfor hun elsker speedskiing. Det kan aldri gå fort nok for Nina når det er snakk om nedoverbakker.

-          At det kiler helt forferdelig i magen, bryr ikke Nina seg om. Det er grunnen til at hun liker berg- og dalbane også. Dess brattere dess bedre. Når andre hyler av redsel, sitter Nina der og smiler.

-          Noen mener at Nina Ned er en skikkelig tøffing. Selv er hun helt uenig. Hun gjør dette bare fordi det er moro. Det er derfor hun hopper fallskjerm rett som det er. Ikke noe er så fint som å falle nedover i rasende fart og se skyene fare forbi.

-          Nina Ned hadde ikke vært Nina Ned om hun ikke også var glad i å dykke ned under vannet. Der er det utrolig mye rart å se. Det er nok å ha på seg en enkel dykkermaske for å se det som rører seg der nede av fisk og småkryp. Hvis man ikke vil dyppe hodet ned i vannet, går det an å bruke en enkel vannkikkert. Nina Ned ønsker seg en slik en til fødselsdagen.

-          Men vannkikkert er ikke nok for Nina Ned. Hun vil dypere ned. Det eneste dumme med å dykke dypt, er at det er kaldt der nede. Hun må kle på seg dykkerdrakt, og luft må hun ta med seg i en tank på ryggen. Nede i dypet er det mange raringer som svømmer omkring.

-          Nina Ned måtte selvsagt være med da Deepsea Challenger dykket ned til nesten 11.000 meter i Marianegropa i Stillehavet.

-          Dypt der nede var det mørkt og kaldt. Nina hadde mest lyst til å bli der nede, for det var så stille og fredelig, men hun hadde lovet Ola opp å komme opp igjen.
-          Noe av det mest spennende på veien oppover var da hun hilste på Blodhild Blekksprut. Blodhild hadde hele ti armer som hun strakte ut. Da var Nina Ned glad hun satt trygt inne i undervannsfarkosten.

-          For ikke å snakke om da Spiro Spermhval kom og begynte å slåss med Blodhild. Noe så skummelt hadde hun aldri sett. Den gangen var det helt greit å komme opp til Ola Opp.
-          Etter den turen under vann bestemte de to bestevennene seg for å dra på ferie til Danmark. Noen hadde fortalt dem at det landet nesten var like flatt som en pannekake.
-          Der leide de seg et sommerhus ikke langt fra stranda. Nina Ned vasset ut i vannet, men aldri langt ut. Ola Opp lærte seg å fly paraglider, men siden Danmark er så flatt, kom han aldri høyt opp i lufta.

-          Begge to lærte seg å stå på hendene og å gå opp ned bortover i gresset like ved stranda.

Strond, strand, strute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: