tirsdag 4. februar 2020

1001 godnatthistorier - 180. Historien om Marit Maurløve


180. Historien om Marit Maurløve
-          I dag så jeg et merkelig hull i sanden i barnehagen, sa M da fru Fantasia satte seg ned på sengekanten. – Alle undret seg over hva det kunne være for noe rart. I bunnen av hullet så vi at det var ett eller annet som rørte på seg.
-          Det var helt sikkert Marit Maurløve. Hun holder til i slike hull.

-          Der nede sitter Marit og venter på at en maur eller et annet lite insekt skal være så uheldig å falle ned i hullet. Sidene er så bratte at det er vanskelig å klatre opp igjen. Dersom en maur er på vei ned, pleier Marit å kaste sand opp for å gjøre det enda vanskeligere å slippe unna. Når mauren først er nede, sitter hun klar med de kraftige kjevene sine og biter seg fast. Litt etter forsvinner mauren ned under jorda.

-          En skulle tro at det er ganske kjedelig å sitte slik nede i et hull og vente på at noen kommer tuslende og faller nedi. Marit Maurløve er helt uenig. Hun synes faktisk det er forferdelig spennende.
-          Bare tenk på all de som er på fisketur og står i lang tid uten å få et eneste napp. Likevel står de der, for de vet at plutselig så biter storfisken.
-          Akkurat slik er det med Marit også. I tillegg må hun passe på å vedlikeholde hullet sitt. Hele tiden raser det ned sand slik at hun må kaste opp det som faller ned. Blir det regnvær, må hun begynne helt på nytt.
-          Dypt ned i hullet kan Marit høre alt som rører seg i nærheten. Når små maur kommer trippende, er hun på vakt. Maurene har det ofte så travelt at de ikke ser seg for og plutselig har de ramlet ned i hullet. Da er ikke Marit sen med å kaste sand på dem slik at de faller dypere ned. Det er like spennende hver gang.
-          Når det er mange maurløvehull ved siden av hverandre, tyder det på at det er massevis av maur i nærheten.

-          Marit Maurløve glemmer aldri den gangen Goggen Gresshoppe var så uheldig å sette foten nedi hullet hennes. Goggen var ikke uheldig. Det var derimot Marit som bet seg fast i foten hans. Det skulle hun aldri gjort, men hvem kunne vite det? Ikke Marit, iallfall.

-          Goggen skvatt skikkelig for Marit Maurløve kunne virkelig bite til. Det var ikke annet å gjøre for Marit enn å holde seg fast mens de fløy gjennom luften. Først var Marit redd. Deretter begynte hun å synes at det var moro å fly slik. For en utsikt det var oppe i luften. Først nå skjønte hun hva hun hadde gått glipp av der nede i hullet sitt.
-          Da Goggen Gresshoppe omsider landet, bestemte Marit seg for at hun også ville fly. Dermed grov hun seg ned i sanden og forpuppet seg.
-          Noen uker senere gikk ønskedrømmen hennes i oppfyllelse. Hun krøp opp av hullet i sanden, og nå hadde hun fått vinger.

-          Nå er jeg lykkelig, sa Marit Maurløve til seg selv før hun flagret av gårde i den varme sommerdagen.
Flagrerille, flagreralle, flagrerute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: